God bredde og importløft har givet SønderjyskE et ekstra nøk i 2020

Endelig! Efter en lang pause tager vi igen i morgen hul på Metal Ligaen med fire kampe – så fuldt program som overhovedet muligt. Aalborg tager imod Herning, Frederikshavn møder Rødovre, SønderjyskE får besøg af Esbjerg, mens Odense skal en tur til Rungsted. Herlev Eagles er tirsdagens oversidder.

I dag tager vi en hurtig puls på de ni klubber inden den nye ”sæsonstart”.

Vi kører videre med SønderjyskE, lige nu på tredjepladsen i tabellen.

SønderjyskE tabte et par matcher lige op til pausen, men det kunne ikke udviske indtrykket af et SønderjyskE-mandskab, der stod skarpt i januar, hvor Continental Cup-sejren blev fulgt op af en stærk sejrsrække i Metal Ligaen.

Det betyder, at sønderjyderne nu er seriøse kandidater til andenpladsen i grundspillet, og nøglen til den lyseblå fremgang var styrket bredde med tilgangen af Justin Maylan, der var mere end en fuldgod erstatning for Anthony Nigro.

Tilgangen af Maylan holdt sammen med at flere af de øvrige imports gik voldsomt op i kadence – med MacGregor Sharp i spidsen – betød, at Mario Simioni kunne hamre på med fire kæder. Og er Simionis mandskab skadefri i den resterende del af sæsonen, kan den gode bredde sagtens blive en positiv faktor for holdet.

Det kræver dog, at Josh MacDonald bliver fri for sine skadesproblemer og at den svingende Phil Lane finder sit bedste niveau.

Kan SønderjyskE på den måde komme op i samme kadence som ved Continental Cup ligger der en semifinaleplads og venter.

Hold øje med: Målmandsposten er lidt nervøs hos SønderjyskE, så længe Patrick Galbraith er ude. Tænk, hvis Henriksen bliver skadet. Simioni vil glæde sig den dag, han har to friske målmænd igen. Det kunne også overraske lidt, at sønderjyderne valgte at hente en back i Luka Vidmar i stedet for en angriber, der kunne score mål. Men Mario Simioni har tidligere vundet guld ud fra en stærk defensiv som første sikre kapital. Det må være hans plan igen.  


METAL LIGA IGEN! Herning Blue Fox METAL LIGA IGEN! Frederikshavn White Hawks