Vi tager pulsen på ørnene inden Metal Ligaen går i gang igen

Endelig! Efter en lang pause tager vi igen i morgen hul på Metal Ligaen med fire kampe – så fuldt program som overhovedet muligt. Aalborg tager imod Herning, Frederikshavn møder Rødovre, SønderjyskE får besøg af Esbjerg, mens Odense skal en tur til Rungsted. Herlev Eagles er tirsdagens oversidder.

I dag tager vi en hurtig puls på de ni klubber inden den nye ”sæsonstart”.

Vi kører videre med Herlev på syvendepladsen i tabellen.

Det var næsten hjerteskærende at opleve Herlevs tab i Metal Final4-semifinalen mod Rungsted. Så tæt på muligheden for en kamp om en titel og alligevel så langt fra. Nederlaget gjorde ondt, men Herlev-lejren kunne forlade Bentax Isarena med oprejst pande og troen på noget mere i indeværende sæson.

Herlev har imponeret og været den positive overraskelse i den her sæson. Herligt, underholdende og offensiv ishockey – helt uden kompromiser. Det har betydet, at det ofte har været svært underholdende og målrigt i Herlevs kampe.

Det er både en styrke og en svaghed. Herlev kommer let til mål, men lukker mange mål ind, så Patric Weners mål med spillet frem mod playoffs kommer med sikkerhed til at være at skærpe defensiven. Den svenske træner ved godt, at hans nøglespillere nok skal score mål, hvis de får chancen, men kan Herlev holde tæt bagude?

Det bliver også en balancegang at dosere spilletiden frem mod slutspillet, så de meget benyttede udlændinge kan holde til en serie over syv kampe.

Det helt store spørgsmål er, hvor Herlev står i en opslidende serie og om holdet kan holde til de skader, som vil komme i slutspillet. Dem har Eagles været mere eller mindre forskånet for hidtil i sæsonen. 

Hold øje med: Både defensiven og målmandsspillet skal stabiliseres en tand. Jidskog skal finde sit topniveau hver gang, hvis han gør det, er det højt. Læg også mærke til Luis Blak Olsen, der med sin enorme arbejdsindsats skaber plads til stjernespillerne i mange af spillets facetter. En skøn arbejdsmand.


METAL LIGA IGEN! Esbjerg Energy Frederiksen kommer styrket hjem fra landsholdsbreaket