Det kunne have tegnet til noget stort og en mulig guldfest i Herning, siger Blue Fox-supporteren Henrik Schmidt, der i den grad glædede sig til slutspillet, der aldrig blev til noget

Hvad var din bedste ishockeyoplevelse i sæsonen 2019/20 og hvorfor?
Den er svær i forhold til ”det bedste øjeblik”. Jeg vil sige, at vendepunktet for Herning var, da Jonne Virtanen og Reid McNeill kom til holdet. Det skabte stabilitet bagude (McNeill) og Virtanen var en stor dreng, der kunne rykke rundt på modstanderne og skabe plads. Da man så hans første video tænkte man ”ham her er der ikke noget pis med”. Det tog lige en kamp eller to, men så gik det hurtigt fremad. Kampmæssigt må det være kampene mod Aalborg og Esbjerg, der tæller mest. Masser af god hockey i de kampe.

Hvem var den bedste spiller for din klub i grundspillet og hvorfor?
Det nemmeste ville være at sige Lasse Lassen, og det ville være fuldt fortjent. Men jeg holder på McNeill. Han gjorde virkelig en forskel defensivt, da han kom til. Supersolid og for det meste kloge og rolige beslutninger krydret med lidt temperament.

Hvordan vurderer du din klubs indsats og hvad skal forbedres til den kommende sæson?
Starten var skidt, men de holdt fast i konceptet og spillestilen og det virkede til, at det hele flaskede sig til sidst. Specielt, da der kom ro på defensiven. Det tegnede til noget stort og mulig guldfest, men det er aldrig til at vide.

Kunne Herning i næste sæson skrive med de samme spillere minus en enkelt eller to og så finde en erstatning for Lasse og Virtanen i den kaliber, så er vi godt kørende igen. Nu må vi desværre se, om Coronakrisen betyder færre penge og dermed knap så stærke trupper rundt i landet. Hvis det sker, vil det være så ærgerligt for danske fans og udviklingen i dansk hockey.

Hvilken spiller fra de andre klubber har du nydt at følge og hvorfor?
Hele førstekæden i Herlev var fantastisk, når den var på isen. Det var også fantastisk at se den vilje, der var hos Odense på trods af, at de ikke vandt ret mange kampe. De gav sig altid 110 procent for at vinde. En spiller som George Sørensen er også værd at bemærke med et fantastisk højt niveau over hele sæsonen.

Sæt din All Star-kæde - (målmand, to backer, tre forwards) for grundspillet - alle klubber. 
George Sørensen (Aalborg)
Reid McNeill (Herning)
Anders Krogsgaard (Aalborg)
Morten Poulsen (Herning)
Brett Thompson (Herlev)
Lasse Lassen (Herning)

Beskriv savnet af slutspilshockey her i foråret med dine egne ord. 
Det var tid til flæskestegssandwich hver anden dag og masser af fed hockey. De sidste par kampe i grundserien viste, at der ville være drabelige kampe i vente – det vi har ventet på siden jul.

I Herning tegnede det til, at vi havde fundet formlen, ikke fordi den sidste kamp (10-1 over Aalborg) var en rettesnor, men holdet havde noget i sig, og jeg tænker, at Herning-Aalborg sagtens kunne have været en forsmag på en finale, selv om det altid er svært at spå om i hockey.  

Nu må vi væbne os med tålmodighed og håbe alle klubber kommer igennem krisen, og vi så kan ånde lettet op igen når den første puck smides i efteråret.


PODCAST: THOMAS BJURING OM METAL LIGAENS FREMTID og Coronakrisen DIU er klar med hjælpepakke til Metal Liga-klubberne