- Jeg fornemmer på den vilje og det gåpåmod, jeg møder overalt, at der også er ni hold i Metal Ligaen den kommende sæson, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen

DIU-formand Henrik Bach Nielsen er som alle andre ærgerlig over den krise, der lige nu hærger hele verden – og selvfølgelig også den sportsverden og oplevelsesøkonomi, ishockeysporten er en stor del af.

Metal Ligaen er og har været hårdt ramt, og klubberne har mistet store indtægter i de sidste spillerunder og ikke mindst på grund af det slutspil, man aldrig fik gennemført.

Derfor står Danmarks Ishockey Union klar med en hjælpepakke til klubberne, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen i et interview med BT. Hvor stor hjælpepakken til den enkelte klub er, kommer DIU-formanden ikke ind på.

Men det økonomiske fundament i DIU, der er stærkt på grund af VM-overskuddet på 13 millioner fra 2018, betyder, at muligheden for at hjælpe ligaen er til stede.  

- Ingen går fri. Heller ikke os. Men selv om det er meget svært lige nu, skal vi nok komme igennem det. Jeg fornemmer på den vilje og det gåpåmod, jeg møder overalt, at der også er ni hold i Metal Ligaen den kommende sæson, siger han til B.T.

- Men jeg har også tilkendegivet over for klubberne, at det er et helt andet og hårdt presset sponsormarked, de kigger ind i. Ved finanskrisen stod vi sammen og lavede nogle intelligente greb, som hjalp os alle, såsom lønloft og begrænsning af udlændinge. Vi finder også løsninger på corona-udfordringen, konstaterer Henrik Bach Nielsen.

Vi er rastløse, siger Henrik Bach Nielsen om den nuværende situation og hylder også Dansk Metal, der er sponsor for både ligaen og de danske landshold.

- Det giver ro på bagsmækken, at vi har en sponsor af den kaliber. Formanden, Claus Jensen, har ringet til mig og sagt, at vi kan sove roligt om natten. Det er sgu format i en svær tid. De kan være stolte af deres formand i Dansk Metal, siger Henrik Bach Nielsen.


METAL LIGAENS FAN PANEL: Det lugtede af en finale mellem Aalborg og Herning Lokal hjælpepakke giver SønderjyskE husleje-henstand i Frøs Arena