Vi har igen spurgt vores fanpanel om meninger, vurderinger og andet godt - her status for den første del af sæsonen. Henrik Schmidt vurderer Herning Blue Fox

Hvordan vurderer du - kort og godt - dit holds indsats op til landsholdsbreaket?

Der er vel ingen i ishockeykredse, der ikke kan kalde sæsonstarten for Herning for andet end en katastrofe. Bookmakernes favorit, på papiret et super stærkt og spændende hold. Det vækker minder, om at vi tager endnu en sæson som sidste år. Der mangler noget nerve og den omtalte fysisk som holdet skulle have. Men tre sejre kan være vendepunktet. Nu må vi se

Hvad har været det bedste element på dit hold hidtil?

I min optik skal spillere som Thomas Andersen, Peter Eg Larsen helt klart nævnes, da de bare ruller på og giver noget nerve i kampene ved banderne. Folk som kender mig vil være overrasket over, at jeg faktisk synes Simon (Nielsen) har gjort det godt, han har reddet os i nogle kampe, hvor det kunne være endt meget værre.

Fredrik Søgaard har også imponeret og er klart ”førstegoalie-materiale”. Håber de holder på ham og ikke “dummer” sig som da tids sendte Frederik Andersen til White Hawks. Synes spillet er blevet bedre specielt efter Mcmillan er kommet tilbage. 

Hvad har været det ringeste element på dit hold hidtil?

Det ringeste synes jeg, der er flere kandidater til. Specielt synes jeg at vores importbacks er under det jævne både spillemæssigt, samt på den fysiske del. Det russiske køleskab er vel mere blevet til en mikroovn. Der mangler noget fysik i defensiven, og at der bliver tacklet ud, så modstanderen mærker det.

En anden ting der er kandidat, er at se de evindelige interviews om, at nu skal vi huske at spille 60 minutter. Undskyld mig, det lærer de allerede på u11, så jeg tænker slet ikke det burde være et issue som professionelle spillere står og siger. Ligaen er blevet stærkere og den tidligere Herning-dominans er død og begravet for år tilbage, så man “møder op” ellers taber man. Bare se på statistikken for Herning på Sjælland

Hvilken ishockeyoplevelse har været den bedste for dig i sæsonen?

Nu er alt jo ikke skidt. Det er rart at se Morten Poulsen bombe løs, det var jo det alle forventede ville ske allerede sidste år, men nu har Morten fundet ro på linjerne og så virker det. Igen må nævnes Søgaard, Andersen, Eg som nogle, der griber deres chance og bare kriger derud af.

Kampen imod SE må være en af de bedst spillede i sæsonen. Jeg vil sige, at der er kommet lidt mere drive i holdet efter MacMillan er kommet tilbage fra skaden. Vores supportere fortjener også en gang High fives for hele tiden at være der, lige meget hvordan situationen er.

Hvad har overrasket dig mest (hele ligaen) hidtil i sæsonen?

Alle i hockey Danmark må sige at overraskelsen er delt imellem et supergodt spillende Herlev-hold og Hernings dårlige start. Det tipper nok i min optik mest til at Herlevs form og nuværende stilling med Metal Final4-deltagelse er den største overraskelse.

Hvem har været den bedste individualist i ligaen hidtil i sæsonen?

Igen må jeg bare nævne Herlev. At en spiller som Brett Thompson stadig efter tre supersæsoner skøjter rundt i Herlev og ikke er blevet snuppet af en af de “store” klubber er mig en gåde.

Specielt set på, hvad vi har rendende af pointmaskiner med fremmed pas i Herning. Herlevs førstekæde er pt den farligste i ligaen, hvilket ingen overhovedet havde set komme. Brett Thompson flyver lavt på radaren, men bomber løs på pointkontoen.

Generelt tænker jeg at der stadig er rigtig meget der skal arbejdes med i Herning. Tanken om at der er brugt mange penge på at få de lokale rødder til at blive samt at komme tilbage måske har betydet at der ikke helt kan hentes imports på den hylde som er nødvendigt i en efterhånden stærkere og mere jævn liga flyver da i luften.

Men alt i alt er det gætteri og det kommer vi ikke langt med. Men håber da det hele vender og Herning finder den berømte knap og trykker den helt i bund og står i april med guldet om halsen.


Restart: Esbjerg Energy Restart: Odense Bulldogs