I morgen begynder Metal Ligaen igen. Vi leverer i løbet af mandagen fem hurtige fokuspunkter for hvert mandskab frem mod næste del af grundspillet. Her Esbjerg Energy, der ligger nummer syv i tabellen.

* Skaderne: Det er fuldstændig forståeligt, at det er gået op og ned for Esbjerg Energy i den første del af sæsonen. Vestjyderne har været voldsomt plaget af skader, og det har uden tvivl sat sit præg på det daglige arbejde hos Pederson og Dresler. Det har vanskeligt at finde en konstant rytme.

* Hvor gode er Esbjerg egentlig? Vi stiller samme spørgsmål som hos Herning. Bare på en lidt anden måde. Det bliver højinteressant at se, hvordan Esbjerg agerer med et skadesfrit hold i fire-fem kampe på stribe. Først der har vi et reelt billede af Esbjergs styrke, og jeg tror personligt ikke det ser helt tosset ud.

* Disciplinen: Det er nu og da blevet bedre med den vestjyske disciplin, men nu og da taber Esbjerg-spillerne også hovederne og forfalder til ”gammelt utøj”. Det skal der renses ud i, for det koster point.

* Grayson Downing: Esbjerg har haft 181 AHL-kampe og 96 point siddende ”i genoptræning” hidtil i sæsonen. Downing kan blive den helt store joker hos Energy, når han en dag finder topformen.

* Defensiven: Esbjerg har brugt seks imports offensivt og kun to backs, Travis Brown og Travis Walsh er hentet ind defensivt. Træner Pederson har syv backs til rådighed i alt, og man kan godt frygte for at en skade eller to vil koste hårdt på bundlinjen bagude. Det må vække en lille bekymring i trænerrummet.


Restart: Herning Blue Fox Metal Ligaens fanpanel: Herning-dominansen er "død og begravet", Poulsen og de unge imponerer