I morgen begynder Metal Ligaen igen. Vi leverer i løbet af mandagen fem hurtige fokuspunkter for hvert mandskab frem mod næste del af grundspillet. Her Herning Blue Fox, der ligger nummer otte i tabellen.

* Hvor gode er Herning egentlig? Da Herning var i sin dybeste krise, var den 12-12 i point mod Odense på en delt ottendeplads. Derefter vandt Herning to gange hjemme over fynboerne og ude over et såret Frederikshavn-hold uden Galansky og har altså nu ni point ned til sidstepladsen. Det er ganske betryggende. Men efter tre ”must win”-kampe og lidt ”bløde sejre”, er det nu op til bevis for midtjyderne at sætte sig fast i midterfeltet og måske ind i kampen om top fire.

* Simon Nielsen skal højere op i niveau. Ok, han har reddet point hjem til Herning, men har faktisk selv erkendt, at han i en del kampe har tabt til sin direkte modstander i den anden ende. Nu skal Nielsen til at vinde de tætte matcher. Det kan vende skuden for Blue Fox, hvis han gør det.

* Stepper importspillerne op for alvor? Der var gode tegn op til pausen, og det hjalp gevaldigt, at Mark MacMillan kom med igen. Alligevel savner man lidt mere toneangivende aktioner fra hele importflokken, ikke mindst Brodie Dupont.

* Kan Morten Poulsen blive ved med at dominere? Poulsen har været exceptionel stærk i de kampe, jeg har set Herning i den her sæson. Til tider nærmest en enmandshær. Hvis han fortsætter med at score mål og være ”leader by example” på samme tid, kan han blive vigtig for Herning.

* Kan Virtanen give det rette friske pust? Finnen blev hentet ind ”i nødværge” på grund af de mange skader og han virker til at være en mand med kæmpe moral og højt humør. Spørgsmålet er, om han kan tilpasse sig det hurtige spil i Metal Ligaen. Kan han det, vil jeg påstå, at han ender som en stor gevinst for en Herning-trup, der trænger til noget vildskab.


Restart: SønderjyskE Restart: Esbjerg Energy