Vi pumper lidt optimisme ind i Aalborg før aftenens kamp i Bentax Isarena

Det sker sjældent - kig bare på NHL.

Fire gange i verdens største ligas historie - og den liga med den længste bedst af syv-tradition - har et hold vendt 0-3 i kampe til en seriesejr på 4-3. Senest i 2014, hvor Los Angeles Kings fik tørret San Jose Sharks i første runde af slutspillet. Kings endte med at vinde Stanley Cup.

I Europa er man langt senere begyndt at spille bedst af syv, men det sker "nu og da", at et hold gør det umulige og vender 0-3 til en seriesejr.

I Danmark er det ikke sket endnu, men for nu at pumpe lidt optimisme ind i Aalborg må vi henvise til, at det KAN lade sig gøre. I den østrigske by Linz husker man stadig "Das Wunder von Linz" fra 2010, hvor EHC Liwest Linz mødte Vienna Capitals i kvartfinalen i Erste Bank Eishockey Liga og havde tabt de tre første kampe i serien. Det vendte på følgende vis:

* I kamp fire var Linz bagud 0-1 efter anden periode, fik udlignet i det 53. minut og endte med at vinde 2-1 i overtid.

* I kamp fem var Vienna Capitals foran 4-1 kort inde i anden periode og den udsolgte Albert Schultz-Halle kogte. Så gik gæsterne fra Linz i gang med et gigantisk comeback. Kort inde i tredje periode scorede Matthias Iberer til 6-4 for Linz og holdet fra Wien var knækket igen.

* I kamp seks var Linz bagud 4-5 indtil 58 sekunder før tid. Pat Leahy udlignede i overtal. Fem minutter inde i overtiden fik Linz tildelt et straffeslag. Brad Purdie scorede og serien var nu udlignet. En meget, meget hård skæbne for Vienna Capitals-spillerne.

* I kamp syv havde Vienna Capitals-spillerne ikke mere at komme med mentalt. Linz gik fra 3-3 til 7-3 og endte med at vinde 7-5 og skrev dermed EBEL-historie.

Lad det være push til Aalborg før i aften - og en advarsel til Rungsted om, at alt kan ske, selv om man har føringen til næsten sidste minut.

POWERPLAY-FEST: Aalborg lever videre i finaleserien med 5-2-sejr Odense henter tjekkisk forward med international erfaring