Det var med Mathias Mølgaard i hopla for hjemmeholdet, da høgene slog Esbjerg i eftermiddagens kamp i Vendsyssel

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 4-2 (1-1,1-1,2-0)

Wow for en hockeykamp vi fik her i eftermiddag i Frederikshavn, hvor de to hold gav hinanden en fremragende mandfolkedyst. Hjemmeholdet afgjorde kampen med to scoringer i tredje periode, og hentede tre vigtige point i bestræbelserne på stadig at nå den fjerdeplads som et stykke tid ellers har set umulig ud.

Kvaliteten var i top fra første sekund i eftermiddagens kamp, hvor der var play off stemning over det i alt hvad spillerne foretog sig. Godt tempo, bid i tacklingerne, spillere der lige skulle pisse territorium af. Alt det vi om fem dage skal vænne os til bliver dagligdag. Om det bliver med de to mandskaber på isen sammen, må vi afvente og se, men skulle det blive tilfældet, så er der i hvert fald ladet godt og grundigt op.

Det var underholdende, og Mathias Mølgaard var strålende for hjemmeholdet. Han var stærk i nærkampene, producerede chancer på egen hånd, og har den x factor der skal til. Ikke urimeligt han blev eftermiddagens første målscorer, da han fulgte op på Thomas Søndergaards afslutning på stolpen. Mølgaard slog til med baghånden, da Søgaard var kommet lidt for langt ud i siden.

Vestjyderne slog hurtigt tilbage, og blot 42 sekunder efter havde de bragt balance i regnskabet. Stærkt arbejde af Rasmus Bjerrum, banede vejen for et godt Christian Wejse forsøg, og pucken røg i kassen, da udsynet hos hjemmeholdets svenske keeper var spærret.

Ganske fortjent uafgjort efter en fremragende første periode.

Det var stadig ganske fornøjeligt at være vidne til begivenhedernes gang på isen i Vendsyssel, hvor det bare blev bedre og bedre. God propaganda for dansk ishockey der blev leveret i eftermiddag.

Mathias Mølgaard var med afstand høgenes bedste i dagens kamp, og godt to minutter inde i anden periode stod han klar til at behandle Gorm Topholts pasning bag fra mål med fortjeneste. I to omgange fik Mølgaard sendt pucken mellem benene på Søgaard.

Der var flere gange i de efterfølgende minutter bagt op til en to-måls føring til vendelboerne, men de mange chancer blev ikke forvandlet til scoring. Især i deres eneste powerplay i perioden var der bud efter målet, men Radim Piroutek og Thomas Søndergaard var direkte uheldige med deres afslutninger. Her kunne hjemmeholdet virkelig have givet sig selv overhånden i kampen.

Det skete ikke, og ganske kort tid efter Felix Scheel kom på isen igen efter udvisningen, stod han klar til at sende Brady Shaws fornemme oplæg i kassen. Herligt Esbjerg opspil, og 2-2 i det herlige opgør. Det var som om gæsterne overtog mere og mere af spillet efter udligningen, men hjemmeholdet havde bestemt også deres muligheder.

Hos Esbjerg var en spiller som Shawks O´Donnell flere gange på færde, og han spillede en stor kamp for vestjyderne. Det samme gjorde Christian Wejse, der mod slutningen af perioden var tæt på at score med en fornem styring. Larsson i høgenes bur fik dog på vidunderlig vis afværget.

Dramatik straks fra tredje periodes start. Wejse sendt til tælling af Christopher Frederiksen. Det så meget hændeligt ud, men Frederiksen blev sendt til afkøling i to minutter. Det var Esbjerg lejren ikke tilfredse med, og kort efter kunne de så være utilfredse med sig selv.

Gorm Topholt erobrede pucken i Esbjerg overtallet, og den lille fighter gjorde arbejdet færdig selv, og bragte vendelboerne i spidsen.

Det bølgede herligt frem og tilbage, og der var chancer i begge ender. Flere gange lige ved og næsten chancer, hvor den sidste ting lige manglede. Men det var også to mandskaber der spillede med stor koncentration.

Med godt syv minutter igen var der vilje til forskel, da White Hawks bragte sig foran 4-2. Lucas Andersen vandt en nærkamp med Wejse, og pucken endte ved Piroutek, der scorede uden problemer. Vigtig scoring af den unge forward.

Esbjerg med powerplay fem minutter før tid som de ikke fik noget ud af, og så begyndte det at se svært ud for Jason Jaspers mandskab at få noget med hjem fra Frederikshavn.

Keeper Søgaard ud til sidst, men det gav ikke den ønskede effekt. White Hawks vinder det stærke opgør, som virkelig var en fornøjelse værd.