Fynboerne slog Rødovre i forlænget spilletid på en eftermiddag, hvor dagen stod i Dale Mitchells afskeds tegn

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 5-4 (2-0,0-1,2-3) 1-0 Det var en eftermiddag, der i første omgang stod i Dale Mitchells tegn. Canadieren modtog inden kampen hyldest fra nær og fjern og både via taler og på storskærmen.

Selv dagens gæster fra Rødovre – ved sportschef Jørgen Illemann – var ved mikrofonen, så ingen tvivl om, at det var en populær skikkelse, der tog afsked med både Metal Ligaen og ikke mindst Odense Bulldogs.

Buketterne til Dale Mitchell blev fulgt op af en livlig og vældig underholdende ishockeykamp mellem de to bundhold i ligaen. Odense spillede for stolthed, Rødovre for slutspilsform og gæsterne havde det første farlige forsøg med et stolpeskud fra Maksim Popovic.

Der var fuld fart, begge hold ville spille fremad og minsandten om ikke Sebastian Ehlers kom på scoringstavlen for første gang i sæsonen, da han konverterede en hurtig omstilling til 1-0-målet.

Rødovre fik sin første udvisning efter små 12 minutter, og Odense straffede konsekvent. Lukas Lundvald skød, Martin Larsen var på pletten på returen. 2-0 til fynboerne, der var lige en tand mere effektive i første periode, hvor gæsternes nye canadiske back, Jeremy Beaudry, leverede et par fine fremstød.

Han kan blive ganske værdifuld for Rødovre i det kommende slutspil.

Rødovre fortsatte med at ramme stolperne. Brett Welychkas skud på rammen varslede mere fra gæsterne, der i en stadig ”frem og tilbage”-kamp formåede at brænde en to mod nul-situation ved Jonas Sass og Joshua Heerwagen.

Trevor Cheeks reducering inden anden pause var fortjent efter spil, chancer og initiativ. 2-1 efter 40 minutter og alt var åbent.

15 sekunder satte Martin Larsen satte Jonas Sass ud af spillet med et højt hit midt på banen. En groggy Sass måtte eskorteres ud, og eneste formildende omstændighed ved Martin Larsens tackling var, at han hurtigt var henne for at undskylde. Dale Mitchells efterfølgende råberi mod Rødovre-boksen havde man ikke brug for på en ellers stor dag for canadieren.

Rødovre scorede to gange i fem minutters powerplay. Jonatan Nielsens slagskudsmål var et godt varsel før playoffs, og Jeremy Beaudry var igen på spil, da han scorede til 3-2 for Rødovre.

Han fik efterfølgende 10 minutter for dårlig opførsel ud mod Odense-boksen.

42 sekunder senere havde Joseph Mizzi udlignet, da han fik mast pucken ind bag Rørth i Rødovre-buret.

Rødovre havde inden kampen vundet fire af fem matcher mod Odense, og Oliver Kjær sendte Rødovre på sejrskurs efter 53 minutter med sit 4-3-mål for Rødovre. Han skød på mål og kunne se en flok af venner og fjender mose pucken ind bag Galansky i Bulldogs-buret.

Antonin Manavians udvisning kort før tid gav Odense chancen for en udligning.

Dale Mitchell stillede sig klar på venstre kant. Efter et par pasninger frem og tilbage og et par træk satte canadieren pucken ind via Rørths gribehandske.

4-4, og faktisk havde Mitchell yderligere to kæmpe muligheder for at gøre eftermiddagen helt perfekt, men matchen måtte i forlængelse, hvilket vel var rimeligt nok set over 60 minutter. Mitchell havde fået sit mål som afsked med hjemmearenaen.

92 sekunder varede forlængelsen, og den bød på to store chancer. Georgs Golovkovs leverede en kæmpe fejlpasning, der sendte Guillaume Leclerc helt fri i den anden ende, men Galansky reddede. I stedet blev det Oliver Ankers tur i den anden ende, og aalborgenseren, der har leveret et forrygende kalenderår 2021, satte konsekvent skiven op i nettaget til 5-4.

Rungsted fik lukket ned for SønderjyskE og er grundspilsvinder Mølgaard strålede, da White Hawks vandt fremragende opgør