Et mål i hver periode var nok for nordsjællænderne i eftermiddag

Rungsted Seier Capital-SønderjyskE 3-0 (1-0,1-0,1-0) Både Rungsted Seier Capital og SønderjyskE havde noget at spille for i dagens match, hvor førstepladsen og fjerdepladsen i grundspillet på højkant.

Begge hold forbliver på deres positioner i tabellen efter søndag, men hvor Rungsted nu er sikker på førstepladsen, skal SønderjyskE ud i en spændende duel og fjernduel på tirsdag, og kan ende med alt fra en fjerde- til en sjetteplads i grundserien.

SønderjyskE har i de seneste kampe haft held med at lukke Rungsteds dynamiske spil ned, ved at stå godt i midtzonen og spille en solid omgang "trap-spil". I kampens første periode lykkedes den plan ikke helt så godt for de sønderjyske gæster.

Rungsted lykkedes flere gange med at komme i fin fart over isen og bryde ind i gæsternes zone og fik sat flere fine angreb sammen. Til gengæld var organisationen bedre på plads i den defensive zone for de lyseblå gæster, så det blev aldrig rigtig farligt.

Den anden vej fik SønderjyskE afsluttet nogle gange på Cristopher Nihlstorp, men skarpheden var ikke på plads.

Det blev Rungsted der først kom på tavlen, efter en periode hvor gæsterne virkede til at forsøge at spille med i Rungsteds høje tempo, og det gav pludselig en omstilling til hjemmeholdet der fik Charlie Sarault, Mattias Persson og Morten Jensen afsted.

Det blev sidstnævnte der afsluttede med et par spillere foran Patrick Galbraith, der ikke så Jensens skud stryge i kassen til 1-0.

Kort før første periode sluttede var Cameron Brown alene igennem mod Nihlstorp, men Brown missede muligheden.

I anden periode virkede det til at SønderjyskE havde fået skruet lidt på nogle defensive skruer. Rungsted kom i hvert fald ikke helt lige så mange gange med fuldfart igennem midtzonen.

Alligevel fandt Rungsted vej til det Sønderjyske net igen. Efter en længere angreb i gæsternes zone blev for mange lyseblå spillere fanget ude ved banderne og det gav plads i slottet til Morten Jensen, der udnyttede den megen plads til at bringe sig i en helt fri position.

Alex Wideman så muligheden og sendte en perfekt pasning ind til Jensen der stensikkert sendte Rungsted på 2-0 uden chance for Galbraith.

Hen i mod slutningen fik SønderjyskE en mulighed i overtal, men det lykkedes aldrig helt gæsterne at få sat spillet i Rungsteds zone og i stedet blev det mere frem og tilbage, end reelt overtag til udeholdet.

I pausen mellem anden og tredje periode skiftede Sønderjyske keeper. Patrick Galbraith kunne ikke fortsætte i kampen efter han blev ramt af Gustav Green nogle minutter før anden pause. Green forsøgte at skære ind foran mål men sammen med en SønderjyskE spiller ramte han i stedet Galbraith på den øverste del af kroppen.

Det blev et relativt fastlåst kampbillede i tredje periode. De to hold holdt hinanden på ydersiden meget af tiden, og det var kun rigtig i de to omgange et af holdene havde en spiller i udvisningsboksen at det blev rigtig farligt.

Bedste chance i det åbne spil tilfaldt Sønderjyskes Steffen Frank der tæt under mål var tæt på at grave en retur i nettet, men en Rungstedspiller og Cristopher Nihlstorp fik i fællesskab afværget.

Rungsted fik lukket kampen til 3-0 knap to minutter før tid. Store Hampus Gustafsson vandt i nærkamp bag gæsternes mål og sendte pucken ind foran mål til en helt fri Alex Wideman som eksekverede sikkert.

3-0 blev også kampens resultat og dermed kan Rungsted notere sig en grundspilssejr og førsteseedet til slutspillet.

9-1: Aalborg gennembankede Herlev i generalprøve på kvarten Odense vandt tæt kamp i Mitchell-afsked