Herning-legenden klar igen efter 35 kampe ude

Så er det tid til, at Metal Ligaens mest rutinerede spiller igen tørner ud på isen.

Daniel Nielsen - eneste mand i ligaen, der er fyldt 40 år og med afstand den ældste spiller i Metal Ligaen, gør nemlig comeback i morgendagens tv-kamp, hvor Herning møder Herlev Eagles på hjemmebane.

Det er i øvrigt også i samme kamp, at Herlev formentlig sender Niklas Tikkinen på isen for første gang i indeværende sæson.

Men det er en helt anden historie, for Daniel Nielsen har altså lige nu 798 kampe på sit cv, og kan dermed runde de magiske 800 ligakampe, når Herning på fredag spiller i Frederikshavn. 

Han går dermed snarest forbi Mads Trues 801 kampe i dansk ishockey og har kurs mod Mike Greys 813 kampe. Vi arbejder på en lille historisk udredning omkring "rekordmænd", når Nielsen igen er i aktion fra i aften.

Indtil han blev skadet i denne sæson, noterede han sig for over 21 minutter pr. kamp, og i sidste sæson spillede han samtlige 48 kampe i grundspillet og noterede solide 38 point. 

Daniel K. Nielsen står noteret - via Eliteprospects - for 643 grundspilskampe og 148 slutspilskampe for Herning og en af grundene til hans store holdbarhed er, at han formår at bruge rummet på isen perfekt. Det er sjældent, at han ikke læser spillet korrekt og dermed udnytter han isen perfekt med sit store overblik. 

Det har også været at se i powerplay, hvor han altid har fået maksimal tiltro af sine trænere til at fordele spillet. Samtidig har hans lumske og præcise "vip" ind mod mål resulteret i adskillige scoringer. Enten er pucken røget direkte i kassen ellers er den blevet styret ind af holdkammeraterne. 


Agentbureau: Dansk klub søger backforstærkning DEN HURTIGE PAUSESTATUS: Rungsted Seier Capital