Mads Poul Jensen er sandsynligvis Aalborg Pirates mest trofaste fan. Han ser alle kampe såvel på hjemme- som udebane. Om han så er eneste fan, der har taget turen fra Aalborg til Herlev en tirsdag aften, afskrækker det ikke den 43-årige førtidspensionist. Han tager da bare nattoget fra København kl. 0.30 til Aalborg, hvor han er fremme kl. 6.00

Mads Pouls indgang til ishockey kom sig af, at han ikke kan sige ”ingen nej”:

- Vi skal tilbage til 90’erne. Vi var fem unge, der boede på et botilbud i Hjørring, og en dag kom en og spurgte mig, om jeg ikke kunne tænke mig at komme med for at se en ishockeykamp i Aalborg. Jeg kunne ikke sige” ingen nej”. Jeg kan huske, at kakaoautomaten var i stykker, og der var gratis at få et krus. Endvidere at vort hold spillede i sort.
Lidt efter lidt kom Mads Pouls ishockeyvaner i fastere rammer, blandt andet fordi han kom med i fanklubben Red Knights.

Skattet medlem
I dag er Mads Poul et skattet medlem af fanklubben Pirates Support, hvor han har påtaget sig opgaven som kampafvikler:

- Jeg er enspænder af natur. Fordelen er, at jeg til Pirates hjemmekampe som kampafvikler sørger for opsætning og nedtagning af trappeflag, trommer og målbannere samt klargøring af banner med månedens spiller og kampjubilar. Til ungdomskampene i AaB Ishockey laver jeg kaffe, flytter mål, når der køres is, er speaker, har kampuret og står i straffeboks m.m. Alt ovennævnte har jeg tid til uden at skulle snakke med folk. Gigantium er mit tredje hjem. Min begrænsning er mest der, hvor vi er tre eller flere, så er jeg ofte den mest stille.

Ser samtlige kampe
Mads Poul er førtidspensionist, fordi han har aspergers syndrom, der er en relativ mild form for AFS (autismespektremsforstyrrelser) og kan betegnes som en mellemform mellem autisme og normalitet/psykisk sundhed. Han er meget bevidst om sin sygdom, som han takler på en åben måde:

- Jeg er ikke god til at henvende mig til nogen - slet ikke, hvis der er tale om en større flok. Modsat ser jeg gerne, at andre henvender sig til mig – også selv om jeg ikke er god til at sige ”ingen nej”. Men jeg er dog blevet bedre til at sige fra. Jeg vil meget gerne det, jeg kan. På en måde er jeg privilegeret. Jeg kan se samtlige Pirates kampe i Danmark. Hvis der ikke er en fan-bus til en udekamp, eller er ikke plads i en privatbil, så tager jeg da gerne toget til København. Desværre tillader min økonomi mig ikke at rejse med til kampe i udlandet.

Mads Poul er samler – altså på merchandise fra Pirates:

- I starten var det ikke noget problem, da man kun kunne købe en cap og et halstørklæde, men i dag er der vel 50 forskellige ting at vælge imellem, så jeg har valgt i hver sæson at koncentrere mig om en enkelt spiller. Det skal være en spiller, der er smilende og venlig. En jeg føler mig tryg ved.

Holder fast ved en spiller
I fjor var det Mads Pouls foretrukne spiller Victor Pannelin-Borg, mens han i den nylig afsluttede sæson havde spilleren i trøje nummer 54, Felix Scheel, som sin foretrukne. På spørgsmålet om, hvem han vil kaste sin interesse på i den kommende sæson, har han allerede gjort sig tanker:

- Det kunne godt blive Lasse Bo. Han er en fin fyr, og så er han en rigtig Aalborg-dreng, men også Georg Sørensen lader til at være en rigtig fin fyr. Højbjergtvillingerne kunne jeg også godt tænke mig, men jeg har desværre ikke råd til at have to spillere.

Har løst 6 billetter
Som en rigtig Pirates-fan har Mads Poul selvfølgelig også købt billet til ”DEN AFLYSTE FINALEKAMP”.

- Jeg havde kalkuleret med at skulle være rejst to gange til de to kvartfinaleopgør i København mod Rødovre. En udebanekamp ville normalt koste omkring 500 kroner. Så det var blevet til 1.000 kroner. Altså havde jeg 1.000 kroner i overskud, hvilket var nok til at købe 6 billetter, slutter måske Pirates mest trofaste fan.

 


STORSPONSORAT: 500.000 kroner til Herning Blue Fox fra Herning Kommune Herning-sportschef: Vi var sultne, friske og sprængfyldt af energi før slutspillet