Vildt drama i Bitcoin Arena denne fredag aften, hvor den første DM-finale bød på klassehockey og højdramatik. I centrum stod Rungsted-målmand Cristopher Nihlstorp

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 3-0 (0-0,0-0,3-0) Det var en smuk version af nationalsangen, der indledte DM-finaleserien 2021. Nadia Malm gav kuldegysninger til de tilstedeværende i Bitcoin Arena og ishockey-Danmark ude i stuerne. Kun et feststemt publikum manglede i det nordsjællandske.

Det samme gjorde både Marcus Olsson, Gustav Green og Rasmus Andersson for Rungsted, der dermed var væsentlig mere svækket på papiret end Aalborg, der blot manglede Tobias Ladehoff.

Aalborg begyndte som lyn og torden. Julian Jakobsen var tæt på at gentage kunststykket fra ”3 mål på 20 sekunder” fra kamp et i semifinalen mod Esbjerg, da han stak af sted efter blot fem sekunder.

Nihlstorp blokerede, og det samme gjorde svenskeren i kampens 55. sekund, da Kirill Kabanov pludselig stod helt fri foran svenskeren. Sikke en start for svenskeren i buret.

Rungsted var på flade fødder i de første 10 minutter, hvor gæsterne dominerede og var stærke på skøjterne. Carl Neill stødte med frem og havde en god mulighed og Kirill Kabanov var igen på spil.

Nihlstorp reddede Rungsted. Stadig 0-0 halvvejs inde i seriens første periode, og Rungsted fik lidt mere fat i spillet.

Pludselig stod hjemmeholdet med fem mod tre i over et minut. Det SKAL man udnytte i en finaleserie. Men ”klassikeren” med at spille Daly fri til skud lykkedes ikke i første omgang denne fredag aften.

Julian Jakobsen satte en ”på kanten”-tackling på Nikolaj Rosenthal midt på banen, og Rungsted sluttede første periode (0-0) i undertal på grund af en knætackling af Morten Jensen.

Det brændte på i Aalborgs powerplay. Martin Lefebvre var tættest på, da han stødte med frem og var helt fri under mål. Nihlstorp fik armen på og dirigerede pucken ud på stolpen.

Aalborg havde fat i anden periode og pressede Rungsted fuldstændig ned i egen zone. Nihlstorp stod fremragende og fik blandt andet kørt Ben Duffy helt ud på siden, da canadieren havde en friløber.

Erik Hjalmarsson brugte sin timeout midt i anden periode. Tidligt, men fornuftigt opfordrede han sine folk til at få ro på opspillet.

Gæsterne gjorde alt rigtigt – bortset fra at score mål. Thomas Spelling var næste mand i køen til at brænde fra kort afstand.

Mattias Persson udgik for Rungsted i anden periode og dermed røg endnu en nøglefigur altså for Rungsted, der satte Morten Jensen ind som wing i førstekæden.

13 minutter inde i anden periode stødte Rungsted pludselig frem med stor kraft. Førstekæden satte sig fast: Nichlas Hardt skød på mål, og returen røg ud til Sarault, der huggede til på et tomt mål. Sebastian Bergholt kastede sig ned og fik blokeret, så pucken røg over mål.

Aalborg holdt ved og pressede på i slutningen af anden periode, men Rungsted fik lidt mere ro i egen zone. Nihlstorp sprællede konstant og holdt skansen også til anden pause. 0-0 efter 40 minutter i det, der efterhånden udviklede sig til en højdramatisk affære.

100 sekunder inde i tredje periode kom Rungsted af sted i en kontra, hvor både Shane Hanna og Hampus Gustafsson kunne forsøge sig tæt under Sørensens mål.

I minutterne derefter bølgede spillet frem og tilbage. For første gang åbnede kampen fuldstændig op med åben slagudveksling og trekvarte chancer i begge ender. Efterhånden kunne George Sørensen også indskrive sig med en målmandspræstation et stykke over gennemsnittet.

Aalborg fik en gigachance med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid. Jeppe Jul Korsgaard flåede sig forbi Mathias Røndbjerg, fik driblet udenom Nihlstorp, men lige nøjagtig ikke afsluttet.

Og nærmest i næste angreb: Gustafsson fik lempet pucken ind til Frederik Bjerrum foran Sørensens mål, og Bjerrum så hurtigt op. Nikolaj Rosenthal var fri på modsatte stolpe og kunne stille og roligt sætte skiven ind i det tomme bur.

Det var Rosenthals første mål i slutspillet. Hvilket tidspunkt at gøre det på.

Vild jubel hos Rungsted, der trak den til halvanden minut tid, før Aalborg kunne tage timeout.

Nordjyderne tog George Sørensen ud kun for at se det værst mulige ske. Først ”tennisede” Andre Pison pucken ind fra egen banehalvdel og derefter snuppede Nichlas Hardt pucken fra Julian Jakobsen, inden han stille og rolige lagde den i nettet.

En vild udvikling på en kamp, hvor Aalborg sad på det meste, mens Rungsted altså bare beholdt ”vinder-mojoet” i tredje periode, som både Rødovre og SønderjyskE lærte at kende i de tidligere runder.

Og Cristopher Nihlstorp var bare suveræn igen. Aftenens matchvinder.

Ovechkin, Kovalchuk, Kelly og Campbell: Kim Lykkeskov om karrieren Julian J: Det gælder om at tage de rette beslutninger på blå linje