SønderjyskE's afgåede sportschef udpeger spillere, han har husket i sine mange sæsoner i dansk ishockey

Det er et langt og fremragende interview som SønderjyskE Ishockey har lagt ud med sportschef Kim Lykkeskov for nylig.

Her fortæller han om sin lange og flotte karriere, og en af de interessante passager er den, hvor Lykkeskov udpeger de bedste spillere, han har spillet sammen med og imod.

- Jeg er stolt over at have spillet sammen med de danske NHL'ere på landsholdet. Man må bare sige, at de er i en helt liga. Spillere som Frans Nielsen og Lars Eller har en helt anden vision for spillere end os andre, siger Kim Lykkeskov, der fremhæver et par russere som sine vildeste modspillere i tiden på landsholdet. 

- Ja, der var jo lige Alexander Ovechkin og Ilya Kovalchuk... Men generelt Rusland, Sverige, når vi har mødt dem. Glem ikke finnerne, som også har været fantastiske at spille mod. Jeg husker ikke de store, polerede stjernenavne fra den finske opstilling, men de er bare dygtige til at spille ishockey, siger Kim Lykkeskov.

Så vender han blikket mod tiden i den danske liga, der for hans vedkommende spændte helt tilbage til 2001 og frem til 2017, hvor han takkede af i Frøs Arena. 

- Jeg har mange dejlige ting at se tilbage på, men i Danmark husker jeg tiden omkring 2010 som noget specielt. Vi havde en vild rivalisering med Herning. Det var Todd mod Mario, og Herning havde Kelly og Campbell, som var fremragende og fortsatte med at producere, da de rykkede videre i karrieren. Danskerne i Vojens og Herning både hadede og elskede at spille mod hinanden. Senere kom Herning med Blaine Down, der var en outstanding lille tekniker, som også er en af de spillere, jeg husker, siger Kim Lykkeskov. 

Men hvad med hans egne medspillere i Vojens og SønderjyskE. En af hans gode venner er svenske Dejan Matejic, som Lykkeskov fremhæver for en stor arbejdsindsats. 

- Han var en arbejdshest med nogle fantastiske hænder. Han var næppe den, der fik mest i løn, men han gav sig hundrede procent hver eneste aften og kæmpede for logoet. Brad Rooney kom og viste en fandenivoldskhed, som vi ikke havde mærket i Vojens før. Vi fik et chok over, at en af vores holdkammerater pludselig kom og satte os på plads og sagde, at "vi skal fucking ikke tabe den kamp". Dean Fedorchuk kom og ændrede kulturen, og spillere som Andrews, Quirk og Gotto tog over, husker Lykkeskov.

- Daryl Andrews var også sådan en arbejdsmand, der stod en kæmpe respekt om. Han havde samme ansigtsudtryk uanset, om han blev skudt i maven eller om han havde fået en pasning på bladet. Af danskerne må jeg sige, at Thomas Spelling altid har haft et kæmpe talent. Han kan nogle ting, jeg ville ønske, jeg kunne, lyder det fra Lykkeskov.

Se hele interviewet her: 

 


Aalborg-træner overordnet tilfreds med indsatsen - kun målene manglede Nihlstorp stod på hovedet, Rungsted vandt 3-0 i første finalekamp