Pelle Hånberg håber at kunne give videre

Frederikshavn White Hawks nye svenske træner hedder Per "Pelle" Hånberg og han er i den grad en levende sjæl.

Han er velkendt i det svenske ishockeymiljø, hvor han i sin tid leverede sit største resultat ved at føre Karlskrona fra Allsvenskan op i SHL og senest var han altså redningsmand for Södertälje, der lige nøjagtig overlevede i den næstbedste række - ikke mindst på grund af Frederikshavn-trænerens indsats til sidst.

Tidligere har Pelle Hånberg været en stor trænerprofil i den næstbedste række i Schweiz, og svenskeren er faktisk et ganske fint navn i sit hjemland.

Han kalder niveauet i Danmark lignende den næstbedste række i Schweiz, og Pelle Hånberg vil vældig gerne bruge sin egen aktive karriere - og de fejl og gode ting, han gjorde dengang - til at hjælpe spillerne i Frederikshavn.

Det siger han til Nordjyske.dk.

- Man kan hjælpe spillere i dag med visdom fra sin egen karriere. Jeg kan se mig selv i flere spillere, og dem vil jeg virkelig gerne hjælpe. Det er min grundfilosofi. Jeg vil hjælpe spillerne og få dem lidt tættere på deres drømme. Jeg vil se dem have succes. Det handler ikke bare vinde mesterskaber. De skal også opnå de små ting som at slå de gode afleveringer og blive bedre på skøjterne. Der er mange ting i ishockey i dag, og dem vil jeg hjælpe spillerne til at opnå, lyder det fra Hånberg. 

Han er i gang med at lære spillerne og omgivelserne at kende i Frederikshavn og var også "featured" sammen med Santeri Suistio på Frederikshavns første træningsdag for nylig. 

 


KØB DINE VM-BILLETTER NU! RETRO: Nikolaj: ”Jeg anede ikke, hvordan jeg skulle juble.”