Journalist Peter Fredberg fortæller om Nikolaj Ehlers, som har scoret et hav af mål. Men især ét mål har stor betydning for ham. Han var 16 år og NLAs yngste spiller.

Hvis du vil vide, hvor mange mål Nikolaj Ehlers har scoret, skal du bare gå ind i ”hockeybiblen” eliteprospects.com og lægge tallene sammen. Jeg har ikke selv gjort det, men tro mig, det er et svimlende tal.

Et af de mål, Nikolaj aldrig glemmer, var ikke et af de flotteste, han har scoret. Det var alligevel noget helt specielt og har betydet meget for ham.

Han var 16 år og NLAs yngste spiller og scorede efter 25 sekunders spil i sin anden kamp for schweiziske Biel på en af årets første dage i 2013.

Nikolaj blev spillet fri ved banden på blue line i højre side, skar på tværs og skød hårdt og fladt mellem benene på SCL Tigers’ målmand (Biel vandt 5-4).

Da jeg dagen efter talte med ham, sagde han:

”Det var en helt vild følelse. Jeg var så glad og overrasket, at jeg ikke anede, hvordan jeg skulle juble. Jeg ser, at backerne står langt nede og tager chancen. Jeg troede ikke, at den var inde og havde svært ved at tro, at jeg havde scoret.”

Som det er skik og brug, når man scorer sit første mål, fik han pucken med hjem som en kær souvenir.

Familien boede dengang i Biel, og en stolt Heinz Ehlers, der på det tidspunkt var træner i Langenthal i NLB, var naturligvis blandt tilskuerne.

”Det var stort for Nikolaj at score i sin anden kamp. Selvfølgelig vidste man, at han havde et stort potentiale, men det var alligevel modigt af Biels træner at give så ung en spiller chancen i så stærk en liga,” sagde Heinz Ehlers.

Klubberne i Sverige og de europæiske NHL-scouts havde i et par år holdt et vågent øje med drengen, som er født i Aalborg 14. februar 1996 (faderen spillede dengang for Augsburger Panther i DEL, moderen Tina var inden fødslen rejst til Aalborg).

I Nikolajs første sæson i Biel blev der spekuleret meget i, om han skulle tage et år eller to i Sverige, inden det hed Nordamerika. Men da det selvfølgelig gjaldt om at blive set af så mange scouts som muligt, og der er flere til kampene i Quebec Major Junior Hockey League end til Elitserien, blev det Halifax Mooseheads.

Et klogt valg. Ligesom alle andre af Nikolajs valg. Efter at have scoret 104 point i 63 kampe for Halifax Mooseheads og været kåret som Rookie of the Year blev han i 2014-draften valgt af Winnipeg Jets i første runde som nr. 9.

Nikolaj Ehlers har siden VM ’22 boet i Aalborg og trænet med vennerne i Pirates.

I midten af september vender han tilbage til Winnipeg og er klar til sin ottende NHL-sæson.


Ny White Hawks-træner: Man kan hjælpe med visdom fra egen karriere HERLEV-TRÆNER sygemeldt på ubestemt tid - Vikström tager over