Odense skal komme med et helt nyt udtryk i den kommende sæson, siger direktør Ole Nielsen

Odense er den klub, der har haft længst tid til at forberede sig til den kommende sæson 21/22.

Det erkender direktør Ole Nielsen gerne.

Han glæder sig over, at der blot er få brikker, der mangler, før Bulldogs er i mål med truppen.

- Vi er i store træk i mål med truppen. Formentlig skal vi have en udenlandsk forward mere, så vi ender med en grundtrup på otte backer og 12 forwards. Derefter vil vi supplere op med lokale drenge, der skal udvikles og træne - og til tider spille med - Metal Liga-truppen, siger Ole Nielsen.

Han har tidligere gjort det klart, at man trods ”nye tider” i Odense ikke regner med at katapultere sig opad i tabellen, men at en placering mellem nummer fem og otte vil være tilfredsstillende i den kommende sæson.

Men slutspillet er et must, hvis trenden skal vendes i det fynske.

- Vi har fået en kapitaltilførsel, der betyder, at vi er konkurrencedygtige. Vi kommer til at have en bredere trup, der godt kan tåle en skade eller to.

- Lige nu skal vi ikke være blandt de klubber med de højeste budgetter, men vi skal kunne konkurrere og ikke mindst have et nyt udtryk. De store udsving fra de seneste sæsoner og tre-fire store nederlag i træk må ikke forekomme mere. Holdet skal fremstå bedre trænet og trimmet. Derfor er vores sommertræning også startet allerede 7. april, understreger Ole Nielsen.

- Vi er gået efter at hente spillere med attitude og karakter – spillere, der vil arbejde stenhårdt for at skabe resultater. Derfor kommer folk som Weichel, Topholt og Mølgaard til Odense. Det er spillere, der er fysisk stærke og ikke bange for at give sig i nærkampene. Jeg glæder mig også til at se Lukas Bach, Marcus Pedersen og Anton Schou. De er seriøse arbejdsheste, og det har vi brug for, siger Ole Nielsen, der med fem – snart seks – udlændinge i truppen også satser på, at Odense undgår det elendige efterår, som har kendetegnet de seneste to sæsoner.

- Vores imports skal være med til at kitte holdet sammen. Både på og udenfor banen har vi store forventninger til, at de kommer til at spille en stor rolle. De skal levere en hundrede procents indsats. Vi skal ikke have folk i omklædningsrummet, der bare sidder og kigger på egne pointtal.

- Vi kender Ales Sova fra sidste sæson, han er meget, meget solid, og både Mark Auk og Radek Cip har vi gode referencer på. Radek Cip har rigtig mange gode ord med fra den østrigske liga. Trænerne, der har haft ham, har ikke sagt andet end godt omkring ham. 

Odenses nyeste tilsæt er finske Jonatan Tanus, der med over 200 kampe i den finske Liiga også ligner en mand, der kan gøre indtryk i Metal Ligaen.

Målmandsduoen i Odense er helt ny. Albert Adamsen kommer trods sin unge alder med masser af rutine fra Metal Liga-trupper rundt omkring i landet - senest Herning - og ligner en mand, der sagtens kan have udsigt til et par håndfulde kampe.

Fra Finland er kommet Samu Perhonen, som Ole Nielsen har store forventninger til.

- Vores største reference omkring Samu har været Ilpo Kauhanen, som har været målmandstræner under Paul Thompson (Odenses kommende træner) i Schwenningen i DEL. Kauhanen har tidligere haft Samu under sine vinger i den finske klub KalPa og han anbefalede os at slå til med det samme. Kauhanen er overbevist om, at Samu bliver en top tre-målmand i Metal Ligaen, siger Ole Nielsen.

- Det er korrekt, at Samu ikke har været førstemålmand længe, men han har trods alt spillet et fornuftigt antal kampe i hver sæson i den finske Liiga. Der har været nogle uheldige omstændigheder - for eksempel skader på de forkerte tidspunkter - der har betydet, at han ikke er endt som førstemålmand oppe i Finland. Nu er han kommet til en station i karrieren, hvor han gerne vil prøve sig af en i ny liga og ikke mindst som førstemålmand. Det glæder vi os til, pointerer Odense-direktøren.

Chefen for det hele i Odenses sportslige setup bliver britiske Paul Thompson, der har en enorm rutine på bænken. Han er kendt for at have ført Coventry op i toppen af britisk ishockey, og siden han stoppede i sin hjerteklub, har han været i Aalborg, Troja-Ljungby, Sheffield og Schwenningen, alle glimrende adresser i europæisk hockey.

Thompson har ligeledes stået i spidsen for det britiske landshold og var i sidste sæson på job i den lille italienske klub Unterland i Italian Hockey League. 

- Allerede i 2007, hvor jeg var i AaB Ishockey og Paul var i Coventry, og hvor vi mødtes til Continental Cup, havde vi gode samtaler. Jeg hører ikke andet end godt om Paul fra de steder, han har været. Han favner bredt i forhold til mandskabsbehandling, video og faglighed. Han er ganske enkelt en voksen person, der kan være med at til præge organisationen og få vores udtryk til at pege i den rigtige retning, siger Ole Nielsen.


CHL: Hviderussisk hold sendes ud på grund af "usikkerheder" Esbjergs klubikon er klar til den kommende sæson