Odense hentede en sejr i deres første test da man kunne køre fra Herning med en 3-1 sejr i bagagen. Mølgaard, Jensen og Thörnberg stod for de fynske træffere mens Brett Perlini scorede værternes enlige mål.

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Herning stillede til start med samme kæder som i tirsdagens opgør mod Frederikshavn, og det betød altså at Simo-Pekka Riikola, Tristan Pormeleau, Rasmus Nielsen, Patrick Madsen og Phil Marinaccio ikke var blevet klar. Odense savnede også et par backs i form af Igor Merezhko og Brien Diffley, men stillede ellers til start med det meste af skytset.

Odense var ganske nærgående i kampens indledning og Mac Carruth fik således ikke en kedelig start på tilværelsen i Kvik Hockey Arena. Han stod over for en anden amerikaner i Stefanos Lekkas som fik chancen i fynboernes første test.

Lekkas havde en stor redning på chancen til Petter Hansson, og herefter var det småt med chancer i begge ender. I hvert fald lige indtil Mathias Mølgaard sendte et godt håndledsskud i nettet. 

Markus Jensen, der for første gang nogensinde varmede op på modsatte blå linje i Herning, var tæt på at øge til 2-0, men flere scoringer blev det ikke til i en tæt og ganske fysisk første periode.

Odense fik i anden periode hurtigt fordoblet føringen da Kristian Jensen gjorde det onde mod sine gamle holdkammerater og styrede skuddet fra Mikkel Hansen i kassen.

Morten Poulsen fik hurtigt sendt reduceringen på tavlen, men desværre for ham havde dommeren markeret en udvisning på Andris Dzerins sekundet forinden. 

Jesper Thörnberg er tilbage i dansk ishockey, og med sig har han taget sin næse for mål. I powerplay var en såret William Lund chanceløs overfor svenskeren der sikkert satte pucken ind ved stolpen. 3-0 til gæsterne og ganske fortjent.

Odense fik sat værterne under et tungt pres, og kun afbrudt af et powerplay til Blue Fox, fortsatte gæsterne som det toneangivende hold med deres energiske spillestil. 

I fem mod tre havde Herning chancen for at bringe sig tilbage i opgøret, men heller ikke i denne disciplin fik rævene spillet til at stemme. 

Tredje periode blev indledt med to store chancer til hjemmeholdet, og også Christian Mieritz var tæt på med et skud fra blå linje. 

Reduceringen havde i denne periode hængt i luften og Brett Perlini var iskold foran Lekkas da han blev spillet fri af Mads Christensen. 

Kampens detalje faldt med syv minutter tilbage af kampen da Mathias Mølgaard tacklede Humaloja hele vejen ud i gæsternes boks. Ren, men kraftfuld tackling, der fik publikum op af stolene. 

Tiden løb så småt fra Herning, og Odense cruisede sikkert sejren i hus. De to hold mødes i endnu en træningskamp inden man også krydser klinger i premieren på denne sæson af Metal Ligaen. 

 


Esbjerg vendte og vandt foran næsten 1600 mennesker i Vojens Frederikshavn snuppede sejren i det nordjyske derby