Fik vi en forsmag på kvartfinalen i dag i Spar Nord Arena?

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 3-4 (1-1,1-2,1-1)

Søndag eftermiddag fik vi måske den første smag på det forestående slutspil, da Odense gæstede Herlev i et opgør mellem Metal Ligaens nummer tre og seks

De første tyve minutter foregik i et højt tempo med masser af tacklinger og store chancer i begge ender. Men to af ligaens bedste keepere, Horak og Lekkas, sørgede for at holde målscoren nede.

Odense kom bedst fra start, både spillemæssigt og på måltavlen. Efter et længerevarende tryk i Herlevs zone, kunne Mathias Mølgaard score på en flot one-timer direkte efter en faceoff. Herlev så ud til at være trykket godt bagud på dette tidlige tidspunkt af kampen.

Men hjemmeholdet kom bedre med som perioden skred frem, og da de lidt senere klarede frisag i boxplay, var de for alvor tilbage i opgøret.

Med omkring et halvt minut tilbage af perioden, tog Mikkel Bertelsen sagen i egen hånd, afdriblede en Odenseback, og udplacerede Lekkas i målet.

Et flot solomål af den unge angriber, og en fin afslutning på en periode, hvor der var flere små nærkampe langs banderne. Begge mandskaber fuldt bevidste om, at der sagtens kan være en kvartfinale mod samme modstander om små 14 dage.

Anden periode kom på mange måder til at minde om den første.  Odense var bedst ude af starthullerne. Både spillemæssigt og som målscorere.

Oliver True bragte gæsterne foran på et tørt håndledsskud, som overlistede Horak i målet. Odense var foran og ovenpå i opgøret, men et par udvisninger gav Herlev mulighed for at bringe sig tilbage i opgøret. Og selvom det ikke blev til mål, så kom de længere frem på isen og var ofte farlige foran Odenses mål.

Men det var et langskud fra Joseph Jonsson, som i sidste ende sneg sig forbi Lekkas. En situation hvor den amerikanske målmand ikke så for godt ud. I øvrigt Jonsson fsørste mål siden den 4. januar.

2-2 på tavlen og ganske lige på isen også, men så fulgte en situation, som fik Herlevspillerne op på mærkerne. Baastrup fik en tackling af Mølgaard i midtzonen. Baastrup gik i isen og kunne ikke selv komme på skøjterne igen. Han forsøgte i stedet at kravle på tværs til boksen, og imens scorede Odense så ved Rasmus Simonsen, som smart nettede med staven mellem egne ben. 3-2 til gæsterne inden tredje periode.

Igen var det gæsterne, der kom først på tavlen. Sebastian Ehlers samlede en retur op, og kunne bringe Odense foran 4-2. Herlev jagtede reduceringen, men udvisninger kom i vejen for det helt store comeback. Maksim Popovic fik dog sendt pucken i mål i undertal, men det var også det tætteste, hjemmeholdet kom på udligningen. Herlev sluttede kampen af med tre mand i straffeboksen, og Odense kunne tage hjem til Fyn med en sejr på 4-3 og tre points på kontoen.

Hvis det ender med at blive til kvartfinaler mellem Odense og Herlev, så er der nogle højst interessante opgør i vente. De to hold står godt til hinanden, med fokus på hurtige spilvendinger og den direkte vej mod mål. I dagens kamp var der 78 afslutninger på mål, og dermed en kraftig understregning af, at der er dømt offensiv angrebshockey, når Herlev og Odense mødes på isen.

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Odense-Herlev Christopher Frederiksen i hopla, da vendelboerne satte Rungsted til vægs