Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Kan Aalborg vinde på hjemmebane igen?

Det må være det helt store spørgsmål inden aftenens slag i Sparekassen Danmark Isarena, hvor et ellers stærkt hjemmehold er gået helt i sort på det seneste. 

I hvert fald har Pirates ikke formået at køre sejrene i hus på hjemmebane på det seneste. 

De tre seneste kampe hjemme er blevet tabt, og Aalborg Pirates skal tilbage til 16. december for at finde den seneste triumf i Sparekassen Danmark Isarena.

Det var mod aftenens gæster fra Esbjerg Energy.

Efter den seneste hjemmekamp mod Odense konstaterede træner Aalborg-træner Garth Murray: 

- Det er nyt for mig at tabe tre gange i træk på hjemmebane, men vi skal lære af det. Vi har fokus på nogle ting inden kampene, og måden, Odense scorede deres mål på, var ikke ny. Vi skal blive bedre til at holde os til vores aftaler. Jeg elsker at spille på hjemmebane, og vi har en god gruppe af fans, som vi er kede af, at vi har skuffet, men vi har så mange gode spillere, at vi tror på, at vi med hårdt arbejde og den rette indstilling nok skal få rettet op på det. 

Tidligere på ugen førte Aalborg 4-0 og endte med "blot" at vinde 5-4 efter straffeslag mod Frederikshavn, så for øjeblikket har Pirates-spillerne det virkelig svært med at få kørt kampene i mål.

Gæsterne fra Esbjerg kommer med stor optimisme efter 6-2 over SønderjyskE. Det var bemærkelsesværdigt, at den sejr blev kørt hjem uden tre topbacker, Philip Larsen, Jeff King og Jannik Christensen. De to danske af slagsen har dog været ude i længere tid. 

Træner Jason Jaspers kunne se stor dominans fra sine udenlandske angribere. Noget, Esbjerg har ventet på længe i denne sæson. Ikke så meget på Grayson Downing, men pludselig dukkede spillere som Casey Gilling og Will Merchant også op og spillede hovedroller. Og tydeligvis har Cam Browns ankomst betydet meget for Energy. 

Det forventer vi: Aalborg har en på papiret forrygende offensiv og spørgsmålet er om den "mandstynde" Esbjerg-defensiv kan stå imod over 60 minutter. Hvis der kun er fem backer, kan det godt blive vanskeligt over 60 minutter. Aalborg smal favorit. 

Hold øje med: Cam Brown har været forrygende siden han kom til Vestjylland og har givet Esbjerg et boost. Ganske pudsigt er det, at han i aften møder sin gamle makker fra en helt tredje klub, SønderjyskE. Matt Salhany står på den anden side for Aalborg.

Skader/karantæner: Ian Edmondson sad ude som eneste mand for Aalborg senest, mens Esbjerg altså manglede Larsen, Christensen og King i backlinjen. Tuomas Vartiainen sad ude som eneste angriber.

Historikken: Aalborg har haft krammet på Esbjerg i sæsonen. 6-3 og 5-3 i Aalborg og 1-0 og 3-2 (efter overtid) i Esbjerg. 

Statistikken: Esbjerg har scoret over fem mål i snit i sejrsrækken på seks kampe. Der er gået hul på bylden på den gode måde hos vestjyderne. Pirates har vundet de seks seneste udekampe, men tabt de tre seneste hjemmekampe. 


OPTAKT: SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs