Kampstart 20:00 i Spar Nord Arena

Det er to hold med optimisme, der møder ind i Spar Nord Arena denne fredag aften.

Herlev Eagles kommer fra en 3-1-sejr i Rungsted, der sendte Patric Weners tropper op på sjettepladsen, mens de fynske hunde har vundet de seneste tre kampe og virkelig er gået på jagt efter et stærkt udgangspunkt før slutspilet.

Bulldogs har passeret SønderjyskE og lurer på at drille Aalborg og Herning i kampen om top to-placeringerne. Efterhånden er det slet ikke urealistisk.

Fynboerne spiller homogent og tungt og profilerne skiftes til at slå til. Senest har det altså været Westin Michaud med makkerne Thörnberg og Jensen, der er trådt frem, ligesom Henry Hardarson pludselig dukkede op og scorede to gange i fredags mod Rødovre.

Så Herlev kommer på arbejde i aften, men en fredag aften i Ørneborgen er altid noget, der motiverer ørnene. Eagles-mandskabet SKAL også vise noget hjemme mod et top fire-hold, hvis troen på at gøre noget i slutspillet skal holdes ved.

De seneste fredage er det blevet til klare nederlag mod Aalborg, og det har ikke været helt godt nok, hvad Herlev har præsteret i de kampe. Så det er op til bevis mod et toptunet Odense-hold i aften, hvor Eagles skal fortsætte med at være lige så solide som det var tilfældet i Rungsted senest. Der blev ikke givet ved dørene i defensiven. 

Det forventer vi: En millimeter-hård kamp, hvor Herlev vil komme med fuld skrue i nærkampene og forsøge at matche det fysisk stærke Odense-hold. Spørgsmålet er om Eagles kan holde over 60 minutter.

Historikken: Odense har haft godt fat i ørnene i denne sæson. Fire kampe er spillet og Bulldogs har tre sejre i ordinær tid og en enkelt i overtid. 6-3, 4-1, 6-1 og 4-3 lyder de ganske klare cifre.

Statistikken: På redningsprocenter er det de to stærkeste målmænd, der mødes: Lukas Horak (hvis han står) med 92.99 og Stefanos Lekkas med 92.77. 

Skader/karantæner: Odense spillede mod Rødovre uden lettiske Salija og Sebastian Ehlers udgik efter at have fået en puck i ansigtet. Også Rasmus Simonsen sad ude. Herlev var i Rungsted uden to gange Mikkel, Skjellerup og Bertelsen.

Hold øje med: Jesper Alasaari skinner efterhånden igennem som en nøglespiller for Herlev og kommer til at få mange minutter i aften. Hos Odense er skal man ikke undervurdere en meget rutineret fjerdekæde med Hardarson, True og Topholt. De er tunge at danse med.


OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy Slutspilsdatoerne er klar!