Kampstart 20:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Der kommer til at være fuld tryk på lægterne i Aalborg i aften.

Vi taler sidste udgave i grundspillet af det klassiske nordjyske derby.

Vi taler også en dyst mellem holdet på førstepladsen og holdet på niendepladsen og begge er på jagt: Aalborg for at holde førstepladsen, Frederikshavn for at komme væk fra sidstepladsen.

Vendelboerne har noget at revanchere. Fredagens match mod SønderjyskE var en opvisning i defensiv dårligdom (1-6) og selv om det blev bedre mod Herning søndag, skal der skal virkelig forbedring til, hvis Aalborg skal trues i aften. 

Ikke at Aalborg har overbevist spillemæssigt på det seneste, men Pirates-mandskabet har dog fået stoppet den elendighed, der pludselig herskede lige inden landsholdspausen med store nederlag i Vojens og Herning. 

Aalborg har 10 point i de seneste fire kampe, og går ind til aftenens kamp som storfavorit.

For træner Jens Nielsen gælder det nu for alvor om at få "humør på spillerne" og få spillet sine egne ideer ind, inden det gælder sæsonens absolut afgørende fase, mens det altså for kollega Wener bare gælder om at hente point og som minimum gå ind til den afsluttende kamp mod Rødovre med chance for playoff.

Og så gælder det selvfølgelig også "nordjysk territorium". For hvis Frederikshavn skulle tage den sidste playoff-plads, så er der også lagt op til nordjysk duel i kvartfinalerne. 

Det forventer vi: Et ekstremt koncentreret Frederikshavn-hold i egen zone, hvor det gælder om at stoppe Aalborgs angrebsbølger. Det er dog vanskeligt at se Frederikshavn holde i 60 minutter.

Hold øje med: Todd Winder har vi ikke set supermeget til på pointlisten på det seneste. Han har ikke scoret i de seneste seks kampe. Hos Aalborg savner man en sprudlende Patrick Bjorkstrand, der er gået pointløst ud fra de seneste seks kampe. 

Skader/karantæner: Aalborg Pirates var senest uden Lasse Bo Knudsen og Julian Jakobsen, mens der ikke var plads til Mads Frederiksen, Magnus Boesen og Tor Rasmussen. Hos Frederikshavn har Tadeas Galansky været skadet de seneste kampe og overladt målmandspladsen til Kevin Frydkjær.

Historikken: Aalborg har fire sejre af fem mulige mod Frederikshavn med 9-2-sejren på hjemmebane som den mest iøjnefaldende. Pirates har 13 af 15 point mod rivalerne. 

Statistikken: Robin Johansson har lavet 6 point (3+3) i de indbyrdes opgør med Aalborg i denne sæson som White Hawks-topscorer. Pierre-Olivier Morin har lavet 9 point for Aalborg i kampene mod rivalerne. 

Metalligaen.tv: Har Jesper Larsen på plads til at kommentere i de 60 minutter i Aalborg. 

 

 


OPTAKT: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE