Kampstart 19:30 i Bentax Isarena

Det her er en længe ventet kamp. Og kampen i morgen med.

Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks tørner sammen i to lokalopgør, der samtidig er en kæmpe styrkeprøve mellem Metal Ligaens nummer et og to.

5000 tilskuere er på plads i aften i Aalborg til den første kamp, og det er anden gang i sæsonen, at Bentax Isarena er fyldt til randen med folk til et lokalbrag. Herligt.

- Det er kampe, som vi har snakket om i nogle måneder efterhånden. Vores plan er at tage styring på kampene, men vi ved også godt, at det bliver tæt, for de har et stærkt hold, siger Aalborg-angriberen og topscoreren Thomas Spelling, der har været ude siden 13. december, men melder sig klar til lokalbragene.

Spelling bliver noget af en "joker" for Aalborg at kaste ind mod et Frederikshavn-hold, der også kommer i topform til kampen.

White Hawks har vundet seks af de seneste syv kampe og har kun kikset i Vojens lige før jul. Derefter blev det til en sejr over Odense, og siden har vendelboerne holdt julepause.

Men det har været stabilt og velkørende for Frederikshavn i en lang periode og dermed kommer gæsterne altså til Aalborg med stor selvtillid i aften.

Skader/karantæner: Eemeli Räsänen er i Jokerit og dermed foreløbig tabt for Frederikshavn, der også har langtidsskadede Mathias Mølgaard ude. Aalborg har Thomas Spelling tilbage, Marcus Pedersen er ude for sæsonen, og Emil Marcussen var heller ikke med i Vojens for nylig.

Hold øje med: Aleksandr Bumagin har været flyvende op til jul, og skal på sværest mulige udebane bevise sig i aften. Hos Aalborg var Martin Højbjerg kampafgørende i Vojens fredag og har virkelig spillet en flot sæson hidtil.

Historikken: To gange hidtil har Aalborg og Frederikshavn spillet i sæsonen og to gange har Aalborg vundet 4-2 og afgjort kampen i tredje periode. Får Frederikshavn vendt billedet i aften?

Statistikken: Aalborg fik brudt sin vilde hjemmebanestime mod Esbjerg for nylig, men står stadig med 37 point i 13 hjemmekampe. Frederikshavn er det bedste udehold på pointsnit og står med 25 point i 13 udekampe foreløbig - altså næsten to point i snit på fremmed is.

Det forventer vi: Aalborg vil forsøge at komme hårdt ud og dominere kampen, og spørgsmålet er, om Frederikshavn kan stå for hjemmeholdets pres fra start og hvordan gæsternes tilgang til kampen er. Offensiv eller henholdende? Vores tip er et opgør, der først afgøres i tredje periode.

Legendarisk linjedommer takker af efter 22 sæsoner Thomas Spelling melder sig klar til de nordjyske brag