Claus Hansen siger farvel og tak med lokalopgøret i Aalborg i aften

22 sæsoner. 

Så længe har linjedommer Claus Hansen arbejdet på linjerne i den bedste danske ishockeyrække.

Det gør ham til en af de mest rutinerede og ligeledes anerkendte linjemænd i Danmark, og han takker i dag af i den bedst mulige kulisse, når Aalborg tager imod Frederikshavn i en udsolgt Bentax Isarena. 

En stor karriere i den stribede trøje er dermed ovre. Claus Hansen betegnes af ligachef og dommerchef i Metal Ligaen, Kim Pedersen, som altid "dedikeret og professionel - og limen, der binder ishockeykampe sammen", og Hansen selv gør status på sin egen Facebook-side med følgende ord:

- Det har været en fantastisk rejse på 22 sæsoner i den bedste liga. Jeg er utrolig stolt og beæret, over alle de fantastiske oplevelser jeg har haft. Jeg har mødt rigtig mange store personligheder, både på og udenfor isen. Tak for det!

- Når jeg kigger tilbage på hvilke oplevelser jeg har opnået, bliver jeg altid utrolig glad. Rent faktisk er jeg pave stolt over at have været en del af Dansk Ishockey på højeste plan i mange år. Vi husker alle de store navne på spillerne i slut 90'erne og op igennem 00èrne.

- Og alle drengene som i dag spiller i NHL har jeg kendt siden de spillede deres første kampe i rækkerne herhjemme. Mange af de store danske spillere, samt udlændinge som dominerede ligaen er også gået trænervejen, jeg har mødt adskillige af dem både på isen da de spillede, og senere som træner. Det minder mig også om, at det er på tide at takke af.

- Jeg havde ikke det største talent, det har jeg altid været klar over. Men jeg har kæmpet og aldrig givet op, og bidraget med det bedste som jeg kunne. Det er blevet til over 1000 kampe i Ligaen, mange slutspilskampe og adskillige danske finaler.

- Som IIHF linjedommer blev det til 2 x U18 VM, Continental Cups og mange Landskampe… Hvem havde troet at jeg skulle opleve dette. Tak for det, lyder det fra Claus Hansen, der ligeledes takker familie, venner og alle andre, der har bakket op om hans lange, lange karriere. 

 

 


Henriksen matchvinder på sin gamle hjemmebane OPTAKT: Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks