SønderjyskE hentede søndag aften en fuldt fortjent sejr på 3-0 i Esbjerg, da Nicolaj Henriksen lukkede fuldstændigt af mod sine forhenværende holdkammerater fra Esbjerg. Gæsterne havde kampen igennem et gear mere at give af og kom i det hele taget med mest power, pres og idé set over 60 minutter. Esbjerg muligvis med nye skadesproblemer, da Grayson Downing udgik, mens der kun var sporadisk med spilletid til Jesse Mychan i værternes fjerdekæde.

Esbjerg Energy – SønderjyskE 0–3 (0-1, 0-0, 0-2)

På skadesfronten savnede SønderjyskE her til aften Daniel Kønig Hansen, Christian Silfver, Frederik Bjerrum, Anthony Nigro og Patrick Galbraith mens Esbjerg i holdopstillingen stillede uden Travis Walsh, Kasper Krog og Jonas Torbensen, men også helt eller delvist synes at miste Grayson Downing og Jesse Mychan, som aftenens kamp skred frem.

Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Nikolaj Henriksen.

Sønderjysk drømmestart i undertal

Gæsterne kom klart bedst fra start og tegnede sig da også for de første målchancer i opgøret. Seldrup var dog på sin plads i værternes mål og fik afværget.

Esbjerg arbejde sig stødt og roligt ind i kampen og fik efter et par minutters spil også tvunget gæsternes Phil Lane til at tage en udvisning. Men i det efterfølgende vestjyske power play havde Esbjerg lige lovligt travlt med at komme frem over stepperne, da SønderjyskE brød værternes opspil og slog kontra.

I den efterfølgende to mod nul-situation serverede Martin Eskildsen pucken på et sølvfad for Anders Førster, der let kunne bringe gæsterne på 0-1. En kold spand vand i hovedet på majoriteten af de mange fremmødte i den udsolgte Granly Hockey Arena.

Esbjerg arbejde dog ufortrødent videre, men havde ikke held til at passere Henriksen i gæsternes mål. Det blev ellers til store forsøg til Andreas Pedersen, der måtte se sit forsøg stoppet på stregen efter seks minutters spil og tre minutter senere var det så Jeppe Vinther, der testede overliggeren bag Henriksen.

Der lå således et mål i luften, da Kasper Diederichen efter 11 minutter stoppede Esbjergs Sune Hjulmand med ulovlige midler og måtte indkassere en udvisning. Men gæsterne gjorde det godt i undertalsspillet og levnede ikke Esbjerg mange chancer.

Mod slutningen af perioden fik gæsterne igen overtaget. Seldrup måtte efter et kvarters spil hive en redning af de store op af hatten på et forsøg fra Phil Lane, men det blev ved lige ved og næsten for amerikaneren.

En fejl i opspillet af Valdemar Ahlberg sendte selvsamme Esbjerg-spiller ud i et desperat returløb, som endte med at koste den unge forward en udvisning for en nødbremse. I forbindelse med en nærkamp inde foran Seldrups mål fik Ahlberg raget endnu en udvisning til sig og der ventede således gæsterne fire minutters overtalsspil.

Men SønderjyskE fik ikke scoret yderligere i første periode og da Mike Little pådrog sig en udvisning mod periodens slutning, så forduftede gæsternes mulighed for at videreføre power playet til starten af anden periode. En skudstatistik på 7-9 efter de første 20 minutter vidnede om en relativt jævnbyrdig periode, hvor gæsternes dog lige synes en tak bedre.

Målløs midterperiode med høj intensitet

Esbjerg kom ud med god energi til anden periode, hvor Sune Hjulmand allerede efter et halvt minut var ganske tæt på for Esbjerg. Endnu større var chancen dog til Trevor Cheek, der efter et minuts penge fik chancen på et break away, hvor han dog blev den lille i duellen med Henriksen i gæsternes mål.

Hjemmeholdet havde foretaget rokeringer i kæderne og synes umiddelbart at mangle Grayson Downing fra anden periode og frem, mens det også var sparsomt hvad man så til Jesse Mychan, der fik enkelte skift i værternes fjerdekæde. Esbjerg altså dermed ramt på offensiven.

Måske det netop var af ovenstående grund, at det var de to garvede backs, Andreas Pedersen og Jannik Christensen, som faktisk tegnede sig for Esbjergs største muligheder i anden periode. Efter seks minutter blev Andreas Pedersen spillet helt fri foran mål, men missede afslutningen fuldstændigt og fik slet ikke ram på pucken.

Efter et kvarter var det så Jannik Christensen, der stødte med frem og sendte et drøn af en afslutning lige forbi fjerneste opstander. Esbjerg indledte egentligt anden periode fornuftigt, men gæsternes tog efterhånden over og satte sig solidt på begivenhederne.

Ind imellem de to store Esbjerg-chancer havde gæsterne muligheden i overtal, da Niklas Andersen trak i nødbremsen og måtte til afkøling for en holding. I de efterfølgende minutter spillede gæsternes et fremragende og yderst stærkt power play-spil, hvor værternes bestemt ikke var uheldige med, ikke at komme yderligere bagud.

Der blev dog ikke scoret yderligere i anden periode, hvor det forsat var SønderjyskE der leverede det største tryk, mens Esbjerg ved flere lejligheder missede den sidste afgørende pasning eller sløsede tingene væk.

Gæsterne cementerede sejren i tredje periode

Et par minutter inde i tredje periode fik SønderjyskE chancen i power play, men her arbejdede Esbjerg godt for sagen og fik holdt gæsternes fra fadet.

Efter seks minutter var det dog tæt på at give pote for gæsternes, da den normalt så skarpe canadier Josh MacDoanld fik en gigantisk mulighed midt i slottet foran Seldrups mål. Desværre for sønderjyderne overplacerede canadieren dog sit forsøg og Esbjerg slap med skrækken.

Der gik dog ikke mere end et par m inutter, før gæsterne tog revanche. Daniel Galbraith tog chancen fra distancen og det skulle vise sig at være en glimrende idé, da det ellers relativt harmløse forsøg fik lov at gå hele vejen. 0-2 efter otte minutter.

Esbjerg fik chancen i overtalsspillet minuttet efter, men man savnede i den grad fart og idé i Esbjergs overtalsspil, som langt hen ad vejen virkede for tilfældigt og langsomt.

Anderledes effektive var gæsterne, der efter 14 minutter lukkede og slukkede, da den lille elegante back Mike Little, med et drøn fra distancen, hamrede pucken ind under Seldrup til 0-3.

Dermed tre fuldt fortjente point til sønderjyderne, der kom med mest fart, energi og power kampen igennem, mens Esbjerg savnede både kynisme, koncentration, effektivitet og struktur. Alt i alt en kamp der blev afviklet på gæsternes præmisser og hvor Esbjerg aldrig for alvor kom tæt på – heller ikke da man satsede og spillede seks mod fire under en udvisning til gæsternes i slutfasen.

Esbjerg får mulighed for revanche allerede i morgen, hvor der er returopgør i Vojens kl. 19:30.

Rødovre uden chance i returen i Rungsted Legendarisk linjedommer takker af efter 22 sæsoner