Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates fik en tiltrængt succesoplevelse tirsdag aften. 

3-1 over SønderjyskE lunede hos de forsvarende mestre, der vel også reelt sikrede sig førstepladsen i grundspillet ved at vinde over nærmeste forfølger. 

Alt efter udfaldet af de kampe, som holdene "har i hånden", er Aalborg 10-12 point foran andenpladsen og med syv-otte kampe tilbage, er det svært at se Aalborg miste hjemmebanefordelen hele vejen frem i slutspillet.

Nordjyderne kan i aften viske en anden plet af, for efter 0-10 i Vojens lige før landsholdspausen, blev det derefter 1-5 mod Herning, som Aalborg netop møder i aften. 

Nordjyderne kommer formentlig med masser af motivation efter det seneste klare nederlag mod sidste sæsons finalemodstandere, for det er vigtigt lige at få sendt et signal inden slutspillet.

Herning kommer med håbet om at sætte 60 gode minutter sammen. Det lykkedes ikke i Odense i tirsdag. Herning førte 3-0, men endte med at tabe 3-4 efter overtid. Træner Pelle Hånberg kunne dog også tage noget positivt med fra Fyn. 

- Midt i skuffelsen og ærgrelsen over et nederlag gælder det om at finde noget positivt. Og vores første periode var virkelig, virkelig god. Vi eksekverede vores chancer, udnyttede riposterne og scorede tre fine mål. Jeg er meget tilfreds med vores spil som hold og måden, hvorpå vi holdt fast i pucken, sagde han.

Herning havde Mac Carruth tilbage i buret, og nu er der altså en ny spændende situation i buret hos Blue Fox. To rutinerede målmænd, Mac Carruth og Thomas Lillie, kæmper om pladsen i målet. Det ser helt åbent ud. 

Historikken: Herning har vundet 6-2, 6-0 og 5-1 over Aalborg på hjemmebane, mens det på nordjysk is er blevet 3-1 til Aalborg og 2-1 til Herning i overtid.

Hold øje med: Jimi Jalonen gjorde det glimrende i Aalborgs backlinje, hvor han fik en fin debut. Herning har brug for, at Mathias Bau finder topformen frem til de afgørende uger af sæsonen. Det kan blive en afgørende faktor. 

Det forventer vi: Det kommer til at blive en hård fight. De to hold kan mødes igen over syv kampe senere på sæsonen, og det gælder "territorium" i aften. For Aalborgs vedkommende også revanche efter de seneste nederlag mod Herning.

Skader/karantæner: Fuldt hold hos Herning bortset fra Patrick Madsen, der er ude med en brækket finger. Aalborg havde Lasse Bo Knudsen, Nikolaj Carstensen, Brayden Sherbinin og Calder Brooks ude mod SønderjyskE. 

Statistikken: Aalborg har lukket 107 mål ind hidtil, Herning 110 mål imod. De to bedste forsvar i Metal Ligaen mødes i aften. 

Metalligaen.tv: Har Michael Damsted på plads i Sparekassen Danmark Isarena. 

 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE OPTAKT: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs