Kampstart 19:30 i Bentax Isarena

Aalborg Pirates har scoret 40 af 42 mulige point i indeværende sæson på hjemmebane i Bentax Isarena, og nederlaget hjemme mod Esbjerg lige før jul ændrer ikke på, at aalborgenserne er en magt på egen is.

Senest bevist i 5-1'eren over Frederikshavn. 

Men aftenens kamp mod Herning bliver en udfordring. Midtjyderne har leveret en lang periode på rette vej, og har vundet 11 af de seneste 15 kampe. Blue Fox spiller med stor selvtillid for øjeblikket, men mangler lige at tage det sidste "visuelle step" opad i tabellen og for alvor komme i kamp om top fire-placeringerne. 

- Placeringen kan skifte hver aften, så jeg bekymrer mig mere om, hvordan vi præsterer end om tabellen. Vi har vundet 11 ud af de seneste 15 kampe, så når jeg ser på hele perioden siden seneste landskampspause (i starten af november, red.), går det den rigtige vej, vurderer Ben Cooper overfor Herning Folkeblad. 

Herning vandt problemfrit over Odense lige før nytår, men skal yderligere op i gear, hvis Aalborg skal trues. 

I de to mandskaber seneste opgør var midtjyderne helt uden chance mod Aalborg.

Hold øje med: Lasse Lassen har scoret ni gange i de seneste ni kampe og nettede to gange mod Odense. En dominerende faktor hos Herning for øjeblikket. Hos Aalborg går russiske Kirill Kabanov ofte en anelse under radaren, mens russeren er en uhyre vigtig mand hos Pirates.

Det forventer vi: Herning kommer under pres i Aalborg, og det er virkelig en styrkeprøve for Blue Fox-mandskabet - også med henblik på resten af sæsonen. Aalborg går ind som favorit i aften, men får det ikke let mod et Herning-hold, der står bedre i banen end nogensinde tidligere i sæsonen.

Skader/karantæner: Marcus Pedersen ude for sæsonen hos Aalborg, der ligeledes formentlig spiller uden Pierre-Olivier Morin. Herning uden Morten Poulsen og Peter Eg Larsen i kampen mod Odense før nytår. 

Historikken: Herning vandt den første indbyrdes kamp med 3-2 efter overtid, men har i de seneste to kampe været helt uden chance mod Aalborg, der har vundet 4-1 og 4-0 over Blue Fox. Den sidste kamp i Kvik Hockey Arena var ejet af Aalborg.

Statistikken: Tager vi de seneste 10 kampe og isolerer dem, ligger Aalborg nummer et (24 point), mens Herning er toer (20 point), så på den måde kan man godt tale om et slags "formens topopgør" i Aalborg i aften. 

 


Bulldogs-formand: Vi er på rette økonomiske kurs OPTAKT: Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks