Kampstart 19:30 i Bentax Isarena

Da Aalborg og Herning senest mødtes i Metal Ligaen var det, da Herning lige nøjagtig var hårdest ramt af Corona og skader og i alt havde 11 spillere ude.

Det efterlod midtjyderne helt chanceløse mod et velkørende Aalborg-hold, men i aften er der vel lagt op til en anderledes jævn affære, hvor de to hold på papiret vel er noget i nærheden af lige stærke.

Herning må dog undvære et stærkt stopperpar i form af Daniel og Reid McNeill. der begge stadig lever på resterne af den Corona, der altså stadig sidder fast Blue Fox-truppen. 

- Vi har en god træningsuge bag os. Når man går ind til en uge fra to sejre, er det altid godt for humøret. Vi har haft gode træninger hver dag og føler selvtillid som hold igen, siger træner Ben Cooper til Herning Folkeblad før kampen. 

Aalborg har haft en gigantisk pause - i disse tider - på hele to uger, og Pirates-mandskabet må derfor have friske ben og måske er der skadede spillere, der er blevet klar igen. 

Omvendt skal der altså gerne en periode eller to til, før hjulene for alvor ruller igen efter sådan en lang pause.

Hold øje med: Cameron Brace var stærkt kørende, da Herning vandt over SønderjyskE og Odense senest og er en spiller, der kan drille nordjyderne, som til gengæld har fået Cody Donaghey med ind i truppen. Spædende at se, hvordan den tidligere Odense-back klarer sig på et spilstærkt hold som Aalborg.

Det forventer vi: En tæt og jævnbyrdig kamp og et helt andet kampbillede end senest, de to hold tørnede sammen og hvor Aalborg sikkert vandt 5-0. Begge hold er stærke i omstillingerne og Herning plejer - under normale forhold - at stå stærkt i egen zone i Aalborg. Lurer en smal udesejr her?

Skader/karantæner: Herning uden Reid McNeiil, Peter Eg Larsen og Daniel Nielsen, mens vi lader det stå åbent, hvad Aalborg stiller med efter en lang pause.

Historikken: Herning vandt sæsonens første opgør i Aalborg med 4-1. Men derefter har Aalborg altså vundet 2-0,5-2 og to gange 5-0. Næsten uhørt mod Herning, der formentlig er rustet til tænderne for at få brudt den streak.

Statistikken: Aalborg er med knap 24 procent i udnyttelse i powerplay en tand bedre end Herning i den kategori og det samme gælder i undertal (86-81). Hvem er bedst i special teams i aften?


STREAM: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox OPTAKT: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs