Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg går ind som kæmpe favorit i aften mod Odense Bulldogs, ikke mindst set i lyset af 7-1-sejren over fynboerne for blot en uge siden. Alligevel advarer træner Jason Jasper mod at undervurdere Odense.

- Odense har tilsyneladende ikke det store at tabe, og det gør, at de kan løbe større risici og tage chancen når den byder sig. Det gør dem helt bestemt farlige og derfor skal vi vise dem den største respekt. Ellers er chancen stor for at blive straffet, siger Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Vi har spillet gode kampe mod Odense, hvor vi har truffet de rigtige valg. Derfor har vi oplevet succes imod dem. Det skal vi fortsætte med. Samtidigt giver tre sejre mod dem måske spillerne lidt ekstra selvtillid, men vi skal vise dem respekt og arbejde hårdt, hvis vi skal have de tre point, tilføjer han. 

Vestjyderne spillede tirsdag aften i Rungsted, hvor det blev til et nederlag på 2-5 mod de afbudsramte rivaler i toppen af tabellen.

- Det kan virke underligt, når man har tabt 5-2 og var bagud med 5-1 efter første periode, at jeg konkluderer vi på nogle parametre gjorde det godt. Når det er sagt, er der også ting, som vi skal gøre bedre og vi ”gav for meget væk” i de første ti minutter.

- Vi vidste på forhånd, at målmand Cristopher Nihlstorp er en hård nød at knække. Og vi fik ham ikke knækket i tirsdags. Men vi arbejder videre, har kigget video og har fokus på de små ting, håber på at få skadede spillere retur og vil gøre et nyt forsøg næste gang vi møder dem, siger Jason Jaspers.

Odense var fornuftigt kørende i 20 minutter mod Herlev og havde faktisk chancer til mere end 1-0 efter første periode, men der var hverken luft eller selvtillid til at holde 60 minutter for fynboerne, der tabte pusten, da man kom bagud i tredje periode. 

Skader/karantæner: Fynboerne manglede Henry Hardarson, Christopher Kamph og Oliver True mod Herlev og stillede derfor lige nøjagtig med de nødvendige folk. Esbjerg havde Cam Knight, Jeppe Vinther og Felix Scheel ude i Rungsted.

Hold øje med: Davis Vandane måtte fra Rungsted tirsdag aften med -3 på kontoen i plus/minus-statistikken. Mon ikke han er sulten efter revanche i aften? Hos Odense er det spændende, om Frederik Dichow får en kamp, nu hvor han er skiftet fra Rungsted til Fyn.

Det forventer vi: At Odense kommer under tungt pres mod et revanchesultent Esbjerg-hold. Det bliver vanskeligt for fynboerne i aften. 

Historikken: Esbjerg har vundet samtlige tre opgør over Odense i denne sæson. 2-1, 7-1 og 8-1 og ligger altså derfor også på den front til at vinde i aften.

Statistikken: Mads Søgaard spillede 42 minutter i Rungsted tirsdag aften efter en forfærdelig første periode, hvor Thomas Lillie nok havde en dårlig aften, men også blev svigtet tungt af sin defensiv. Hos Odense er der gået 32 mål ind i de sidste seks kampe, som alle er tabt. Altså over fem mål i snit. Det er for meget for fynboerne. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox OPTAKT: Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital