Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Det er ikke mere end 10 dage siden, at Aalborg Pirates og Odense Bulldogs tørnede sammen i Spar Nord Arena i Odense. 

Her gav de to mandskaber hinanden en superintens kamp, som topholdet fra "Nordens Paris" endte med at vinde med 4-1, og mon ikke det bliver samme fysiske slag igen i aften, hvor Odense vil forsøge at udfordre topholdet med masser af tunge tacklinger?

Læg dertil, at fynboerne skal levere samme defensive disciplin, som Herning gjorde søndag eftermiddag, da midtjyderne vandt 2-0 i Kvik Hockey Arena over topholdet Pirates.

Så opskriften er skrevet for Odense, der kommer til at møde et Pirates-hold, der i den grad vil være opsat på netop at revanchere nederlaget i Herning og få hul på bylden mod Bulldogs. 

Målscoringen var absolut det eneste, der manglede for Aalborg søndag eftermiddag, for ellers spillede Garth Murrays mandskab faktisk en fremragende ishockeykamp. 

Men indimellem møder man bare en målmand, der nægter at lade sig passere, som det var tilfældet med Mac Carruth i Herning.

Det føltes som om, Aalborg kunne spille til midnat uden at score mål i søndags, hvor alle marginaler var imod holdet. 

Derfor skal vi næppe forvente store omstillinger hos Aalborg i aften. 

Det forventer vi: Aalborg Pirates kommer som altid på hjemmebane ud for at tage initiativet og spille kampen i modstandernes zone. Kan Odense holde til presset over 60 minutter? 

Hold øje med: Oskar Drugge var her, der og allevegne i Herning sammen med Anders Koch, og her har Murray virkelig fundet et backpar, der siger spar to i også at spille med i offensiven og dermed levere "totalhockey". Hos Odense skal Stefanos Lekkas finde storspillet frem, hvis det skal blive til point.

Statistikken: Odense kæmper for den første deltagelse i Metal Final4 siden Jyske Bank Boxen i 2018. Lige nu skal fynboerne have fem point for at være teoretisk sikre. Mindre kan formentlig også gøre det, og snupper Odense en sejr med hjem fra Aalborg, er der stor sandsynlighed for, at kvalifikationen kommer i hus. 

Skader/karantæner: Aalborg var uden Lukas Buchta, Andreas Nielsson og Mikkel Højbjerg i Herning i søndags. Odense Bulldogs spillede senest i Rødovre uden Gorm Topholt og Mathias Mølgaard, men til gengæld var Rasmus Simonsen tilbage. 

Historikken: Aalborg vandt altså det første indbyrdes opgør i denne sæson med sikre 4-1, og Odense har det vanskeligt med nordjyderne. 17 gange i træk har Pirates vundet over Bulldogs. 

Statistikken: Kristian Jensen er i storform for tiden og står med 10 point i 13 kampe. Senest hattrick mod Rødovre fredag aften. Hos Aalborg er Tobias Ladehoff og Julian Jakobsen de to mest målfarlige spillere med syv mål hver. 

 


HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra SønderjyskE-Rødovre Hjalte Thomsen stopper hos Herning Blue Fox