Kampstart 15:00 i Gigantium Isarena

Aalborg leder efter noget, for det hang ikke helt sammen, da Pirates mødte Herlev i midtugen.

Det endte med det tredje nederlag på stribe, og Aalborgs ellers næsten sikre Metal Final4-plads er nu begyndt at være i fare. 

Til gengæld kan Aalborg glæde sig over, at de i eftermiddag møder et Rødovre-hold, der er nabo i den nederste del af formtabellen og i øvrigt ligger klart sidst i tabellen. Pirates har haft svært ved at score mål i de seneste kampe mod Herlev og Frederikshavn. 

- Det et lidt vores lod i øjeblikket, at vi skal grave dybt for at lave mål. De kommer ikke bare af sig selv, så vi er nødt til at arbejde endnu hårdere. Sket er sket, og det eneste, vi kan kontrollere nu, det er, hvad vi laver fremover. Vi har en hjemmekamp på lørdag (mod Rødovre Mighty Bulls, red.), og den skal vi rette fokus på nu og sørge for at vinde, sagde Tobias Ladehoff til Nordjyske efter nederlaget mod Herlev.

Det er to hold, der kæmper for oprejsning i det nordjyske og ser man tilbage på det første indbyrdes opgør de to hold imellem, er hjemmeholdet klar favorit i aften. 

I den kamp vandt Aalborg med hele 9-1 og udspillede et modløst Rødovre-hold, der senest måtte se Odense rende med to point i et vitalt opgør i den nederste del af tabellen.

Det ser lidt trist ud for Rødovre for øjeblikket, men Mighty Bulls kan trods alt glæde sig over, at der er spillere, der mangler at levere varen. Måske træder de i karakter i eftermiddag. 

Hold øje med: En af dem, der er trådt i karakter for Rødovre er Magnus Carlsen, der har været vaks ved havelågen foran mål i de seneste kampe. Den unge angriber har noget af den fandenivoldskhed, som lige savnes hos Rødovre. Hos Aalborg leder Thomas Spelling stadig efter sit første sæsonmål. Han havde bud i kampen mod Herlev, men uden held.

Det forventer vi: At Garth Murray mikser Aalborgs kæder og at hjemmeholdet vil forsøge at komme med tung intensitet og presse Rødovre ned fra start. Det skal Rødovre overleve og så forsøge at spille smart og slå kontra - nøjagtig som Herlev gjorde det i Aalborg torsdag aften. 

Skader/karantæner: Kirill Kabanov, Emil Marcussen og Mikkel Højbjerg var ude hos Aalborg mod Herlev, mens Jonas Jakobsen udgik i løbet af kampen. Hos Rødovre savnede man Jonatan Nielsen i kampen mod Odense i defensiven, mens Jesper Horsted var ude i angrebet. Rødovre ser i øvrigt ud til at have indlemmet Jacob Böll som fast mand i backlinjen. 

De indbyrdes kampe: Det blev 9-1 til Aalborg i den første kamp mellem de to hold. Den tavle skal Rødovre-spillerne have visket ren allerede i bussen op gennem Jylland.

Statistikken: Rødovre er suverænt sidst i formtabellen med et point i de seneste fem kampe. Aalborg er otter i den tabel med fem point. Så de to hold leder virkelig efter noget i eftermiddag. 

 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks VIDEO: Højdepunkter fra Odense-Herning