Kampstart 19:30 i Bentax Isarena

Aalborg endnu ubesejret på hjemmebane, men måtte altså lide sæsonens første point tirsdag aften i Herning. Pirates er dog stadig tophold med afstand og kan gå roligt ind til hjemmekampen mod Rødovre.

Men nordjyderne har stor respekt for gæsterne fra København - ikke mindst den tidligere Rødovre-back Sebastian Bergholt, der kender aftenens modstander ud og ind. 

- Rødovre har et godt hold i denne sæson, og der venter bestemt en hård opgave. Holdet har mange gode skøjteløbere, og bortset fra det seneste opgør mod Sønderjyske har holdet haft en rigtig god defensiv med den nye canadiske næsten to meter høje målmand, Matt O’Connor, som en sidste sikker skanse, vurderer Bergholt. 

Rigtignok: Rødovre knækkede pludselig sammen i defensiven i Vojens tirsdag aften, hvor sønderjyderne scorede seks gange på en ellers uovervindelig O'Connor.

- Vi fik en superstart og spillede en rigtig god første periode, men blev presset godt fra start af anden periode, hvor vi kom lidt væk fra vores gameplan. Vi tog nogle dårlige beslutninger som kostede os mål og sejren, lød det fra Steffen Klarskov til Metalligaen.dk i et interview i går. 

Mon ikke Riku-Petteri Lehtonen har været lidt vranten efter kampen tirsdag. Han virker streng i betrækket, den rutinerede finne. 

Historikken: Bortset fra en enkelt kamp i januar 2018 har Rødovre tabt fem af seks kampe i Bentax Isarena. I sidste sæson blev Mighty Bulls hamret hjem over bæltet med 1-5 og 0-5. Ikke yndlingsarenaen for Rødovre. 

Statistikken: Anders Krogsgaard rundede 30 minutters spilletid i Herning tirsdag aften, og har i den grad bevist sig som en topback for Aalborg. Rødovre har finske Miro Keskitalo som en mand med masser af spilletid, og han var tæt på 24 minutter i Vojens. En klassespiller, som vi nok skal se mere til. 

Duellen: Vi har ikke rigtig set Højbjerg-tvillingerne shine endnu for Aalborg, hvem ved om vi får en ægte brødreduel, hvis Teemu Virtala vender tilbage og supplerer brormand Marko. 

Det forventer vi: At Aalborg vil forsøge at overfalde Rødovre, som altså ofte har det vanskeligt i den nordjyske hovedstad. Det bliver svært for Rødovre at overleve oppe i postnummer 9000.

Skader/karantæner: Victor Panelin Borg skulle stadig være ude, og Tim Davison spillede heller ikke tirsdag aften. Jeppe Jul Korsgaard og Marcus Pedersen er ude med langtidsskader. Rødovre uden Kasper Jensen og havde heller ikke Marco Illemann og Teemu Virtala med i Vojens. 


OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital