Kampstart 19:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Slutspillets hidtil mest uforudsigelige serie, og vel også den mest underlige start på en serie siden Vojens og Gentofte i 1997 delte de to første kampe. 

Først vandt sønderjyderne 14-7 i Vojens og et par dage vandt IC Gentofte så 12-3 i kamp to og endte med helt sensationelt at slå Vojens ud af slutspillet. 

Aalborg har "break-even" nu og vi står altså med en bedst af fem-serie.

Har Rungsted givet sig efter nederlaget på hjemmebane? Næppe. 

Kampen i Bitcoin Arena var uhyre jævnbyrdig, hidsig og tæt, og der er ingen tvivl om, at troen på endnu en overraskelse i Aalborg er til stede hos aftenens gæster.

Det var egentlig kun målene på de rette tidspunkter - eksempelvis Brett Thompsons straffeslag, der blev brændt - der manglede hos Rungsted. 

Men Aalborg scorede - og fik ikke mindst stor, stor optimisme ud af kampen i søndags.

Der bliver næppe lukket op for sluserne foran George Sørensen igen, og aalborgenserne har nu indset, at en stram defensiv er nøglen til sejre i slutspillet. 

- Vi er utrolig glade for, at spillet sad der igen. Vi formåede først og fremmest at være gode defensivt og ikke give en masse store og unødige chancer væk, sagde Tobias Ladehoff efter sejren i Rungsted. 

Nu venter kamp tre og vi kan formentlig også glæde os over, at den hidsige stemning - "lige til grænsen" - dukker op igen, så snart pucken er droppet i aften i Aalborg. 

Det forventer vi: Begge hold kommer til at gå til værks på samme måde som søndag, hvor der blev spillet lige på grænsen og ryddet hårdt op overalt på banen. Aalborg har noget at bevise foran sit eget publikum, har momentum og er favorit i aften.

Hold øje med: Er Thomas Spelling manden, der dukker op og finder sin playoff-form i aften? Og Marcus Olsson var her, der og alle vegne i kamp 1. Også i aften?

Historikken: Tredje sæson på stribe, at de to hold mødes i slutspillet: Rungsted førte 3-0 i kampe i foråret 21 og vandt 4-2, mens stillingen i sidste sæsons finale også var 1-1, inden Aalborg vandt 4-1. Nu har vi 1-1 i 2023. Hvem kommer bedst ud af den stillingskrig?

Statistikken: George Sørensen lukkede tre mål ind og blev skiftet ud i den første kamp, men snuppede altså samtlige 17 skud søndag i Rungsted, hvor Östlund lukkede tre mål ind på 26 skud. 

Skader/karantæner: Rungsted har stadig været uden Tim Daly og Nick Moutrey i de to første kampe i serien, mens Aalborg stillede med fuldt hold søndag eftermiddag. 


HETAG UGENS HOLD: Se hvem der er med lige her OPTAKT: Herning Blue Fox-Frederikshavn White Hawks