Kampstart 12:00 i Bentax Isarena

Hovederne fra fredag er ryddet, de to hold har ladet op igen og det er tid til finale nummer to i det, der tegner til at blive en forrygende finaleserie.

Rungsted-bussen kørte fra Aalborg allerede 9:30 i går, og det skyldes naturligvis det meget tidlige faceoff i dag, hvor crunch time er blevet til brunch time med match allerede klokken 12.

En helt speciel måde at lade op til kampen på for begge hold, der nærmest går direkte fra morgenmaden og over til Bentax Isarena, og et af de spændende spørgsmål i dag er naturligvis, hvordan spillerne kaperer det tidlige og meget uvante tidspunkt at begynde kampen på.

Et andet spørgsmål er også, hvor hårdt det går ud over spillernes ben med et tidligt faceoff, og i forhold til kræfter må Aalborg alt andet lige have en fordel, da nordjyderne spillede noget bredere fredag aften mod et Rungsted-hold, hvor topspillerne nærmest får uendelige minutter på isen.

Som de fleste kunne se fredag aften, var det Aalborg, der havde teten rent spillemæssigt, men Pirates-spillerne havde altså - nøjagtig som SønderjyskE i semifinalen - store problemer med at komme forbi en storspillende Nihlstorp i Rungsted-målet.

Der er næppe tvivl om, at hjemmeholdets angribere i dag vil forsøge at være endnu tættere omkring svenskeren for at få fat i eventuelle returpucke og hugge det "affald" ind, som enhver målmand efterlader til de såkaldte "skraldespandsmål", der også tæller. 

Krav nummer et til Aalborg er altså, at angriberne stepper op og leverer.

Hos Rungsted talte målmand Nhlstorp efter kampen fredag om, at hans spillere foran skal være lidt mere koldblodige, når de erobrer pucken og holde lidt mere i den, så den næste Aalborg-bølge ikke bare kommer hamrende. Samtidig skal Rungsted være skarpere i omstillingerne, for det var ikke mange farlige af slagsen, som Rungsted leverede fredag.

Glem heller ikke, at spillere lidt længere nede i hierarkiet faktisk leverede en meget stærk indsats for grundserievinderne i fredags.

Højdramatik i vente. Det er bare at få æg, bacon og kaffe klar i god tid hjemme foran skærmen.

TV2 Sport sender allerede fra 11:30. Herligt start på dagen.

Skader/karantæner: Aalborg formentlig stadig uden Tobias Ladehoff, mens Rungsted manglede både Gustav Green, Marcus Olsson og Rasmus Andersson fra start fredag aften. Desuden udgik Mattias Persson, der blev erstattet af Morten Jensen i Rungsteds første angrebskæde.

Historikken: Nøjagtig som Aalborg gjorde mod Esbjerg, lykkedes det for Rungsted at bryde "grundserieforbandelsen" i første kamp. Dermed er de fem ud af seks sejre i den regulære sæson vel annulleret "rent mentalt". 

Det forventer vi: At Aalborg vil komme med fuld fart som i fredags og forsøge at "male" Rungsted-mandskabet ned med tryk i 60 minutter. Holder Rungsted til presset i dag?

Statistikken: Både Tim Daly og Shane Hanna fortsætter med at klokke istid af en anden verden som i de foregående serier. Begge har over 25 minutter i gennemsnit, hvis man tager Rungsteds seneste tre kampe. Hos Aalborg var det Martin Lefebvre, der med små 23 minutter var mest aktiv hos Aalborg fredag aften.

Hold øje med: Aalborg skal have målscorerne på banen i dag. Det er tid for en mand som Thomas Spelling til at træde frem. Hos Rungsted kigger vi naturligvis på Nihlstorp, men matchvinderen fra fredag, Nikolaj Rosenthal, er en mand med stigende formkurve og lurer på flere mål. 


EN SPILLEDAGS KARANTÆNE til Julian Jakobsen, Aalborg Pirates BILLEDER: SKARPE SKUD fra den første finale