Kampstart 19:30 i Bentax Isarena

Aalborg har kniven på struben. 

Det er ingen i tvivl om før denne fjerde finalekamp i aften, hvor nordjyderne starter en lang rejse frem mod et eventuelt monstercomeback mod grundserievinderne fra Rungsted, der som de fleste er bekendt med fører 3-0 over Pirates.

Det er yderst sjældent - historisk og globalt set - at ishockeyhold har vendt 0-3 til 4-3 og i andre sportsgrene med samme format i slutspillet har et sådant comeback også været nærmest umuligt.

Men selvfølgelig skal Aalborg-spillerne ind og finde den sidste desperation af den positive slags. Det gælder om at bevare livet i sæsonen og det gælder om selvrespekt. Hvor surt vil det ikke være at tabe en finaleserie med 0-4?

Temaet er naturligvis Aalborgs angrebslinje. Flere skud, farligere skud, mere aggressivitet skal føre til, at Lasse Bo Knudsen ikke skal fortsætte med at stå som ene nordjyske målscorer i den her serie.

Rungsted har omvendt scoret 11 mål - to i tomt bur - i serien, og er uhørt effektive, når de besøger Aalborgs zone. Ganske symptomatisk var det tirsdag aften, da Mattias Persson satte det fremragende 2-0-mål.

Pucken klistrede sig nærmest til hjørnet efter svenskerens afslutning, hvorimod Aalborgs afslutninger synes at være et halvt sekund forsinkede og derfor får Nihlstorp og Rungsted-spillerne lige en chance ekstra for at blokere. 

Spændende også, hvordan de to trænere stiller op i aften. Går Hjalmarsson tilbage til de "gamle formationer" og blander Garth Murray kortene totalt for at finde ny energi? Vi ved det cirka 18:30 i aften. 

Skader/karantæner: Aalborg uden Tobias Ladehoff, mens Gustav Green var den eneste fraværende hos Rungsted i tirsdags.

Det forventer vi: At Rungsted tager den afventende position og lader Aalborg tage teten. Første mål kan blive yderst afgørende i aften. 

Hold øje med: Jeppe Jul Korsgaard var inde, hvor det gjorde ondt for Aalborg tirsdag aften og viste vejen for sine holdkammerater. Det skal gøre ondt at vinde. Hos Rungsted er den "unsung hero" den store svensker Hampus Gustafsson, der fylder tungt op som center i kæden med Bjerrum og Rosenthal. Meget stærk over hele banen.

Statistikken: For første gang i serien var Rungsted tirsdag aften godt oppe i puckbesiddelse i offensiv zone forhold til Aalborg. Rungsted havde 12:05 minutter med pucken i Aalborgs zone, mens nordjyderne havde godt et minut ekstra i Rungsted-zonen.

Historikken: Det er yderst vanskeligt at finde optimisme på Aalborg i forhold til at være nede 0-3 i en serie i dansk ishockey. 33 gange i historien har et hold været foran 3-0, og kun en eneste gang lykkedes for "0-3-holdet" at vinde to kampe og reducere til 2-3 - det var Herning i finalen i 2018 - og dermed gøre serien tæt igen. 


FIRE SPILLEDAGES KARANTÆNE til Josh MacDonald, Aalborg Pirates RETRO: Ole scorede i den første DM-finale for 66 år siden