Kampstart 20:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy-træner Jason Jaspers har stor respekt for aftenens modstander. Det siger han i vestjydernes optakt til kampen. 

- Vi tager imod et godt hold. De har været en fast bestanddel af toppen i dansk ishockey og er forsvarende danske mestre efter at have besejret Rungsted med 4-1 i kampe i finalerne i foråret. Og man må sige, at vi kender dem ganske godt, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det er et mandskab, som har en vis kontinuitet. Cheftræner Garth Murray har været i klubben i en del år og vi kender hans koncept. Truppen indeholder også mange gengangere fra de tidligere år, så vi har en ganske god ide om, hvad de kommer med.

- Vores fokus er dog primært rettet mod os selv og de styrker og udfordringer, som vi har haft. Vi fik kun et enkelt point med hjem fra Rødovre sidste torsdag og igen kunne vi glæde os over en fornuftig defensiv. Omvendt scorede vi kun én gang og det var ikke godt nok.

- Hvis man kigger på skudstatistikkerne fra de to seneste kampe, der begge var mod Rødovre, er de næsten éns. Men resultaterne var meget forskellige for den ene kamp vandt vi 6-1 i Esbjerg. Den anden kamp tabte vi med 2-1 i Rødovre, så der er noget at arbejde med, konkluderer Energy-coachen.

Esbjerg Energy vandt kampen i Esbjerg med 6-1 og skudstatistikken i Esbjerg med 41-25. Vestjyderne tabte 2-1 i overtid i Rødovre men vandt skudstatistikken med 44-28. Phillip Schultz scorede det enlige Esbjerg-mål i Rødovre.

- Men Okay. Ud over at fokusere på vores egen effektivitet fortjener Rødovre-målmand William Rørth også anerkendelse for sit arbejde i målet. Men vi ville nu gerne have haft fuldt udbytte med hjem fra Rødovre, tilføjer den 41-årige canadiske Esbjerg-træner. 

Aalborg Pirates vandt senest topopgøret mod Herning med 1-0 efter en stærk defensiv indsats. 

- Vi spillede smart i forhold til, at vi kun var foran 1-0. Vi tog ikke for store chancer og var meget disciplinerede og fik pucken ud af zonen, når den skulle det. Der blev arbejdet enormt hårdt, sagde Pirates-målmand George Sørensen efter kampen til Nordjyske.

Det forventer vi: Det er altid fysisk hårde kampe, når Esbjerg og Aalborg tørner sammen. Det kan sagtens blive hårdt og tæt i aften, hvor opgøret synes at være tæt på 50-50. 

Historikken: Aalborg vandt det første opgør med 6-3 på hjemmebane, mens det blev 3-2 til nordjyderne i Granly Hockey Arena i den anden match mellem de to mandskaber. 

Hold øje med: George Sørensen var brandvarm mod Herning, mon ikke han får genvalg og mon ikke det bliver mod Mathias Seldrup i noget, der kan ligne en spændende keeperduel. Hvis vi nu helgarderer, bliver det faktisk ikke mindre spændende, hvis en eller to af de øvrige danske målmænd Thomas Lillie og Christian Elmose får chancen.

Skader/karantæner: Aalborg manglede Patrick Bjorkstrand, Ben Carroll og Andreas Nielsson senest, mens Esbjerg var uden Philip Larsen og Oliver Kjær i kampene mod Rødovre senest. 

Statistikken: Esbjerg har været drønstærke på hjemmebane på det seneste. Det er blevet til 14-2 og ni point i de seneste tre kampe i Granly Hockey Arena mod Herning, Frederikshavn og Rødovre. Aalborg har kun fået to point i de seneste fire udekampe. 


RETRO: ”Det er jo ens liv, der bliver hængt op på en væg” HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Odense-Herlev