Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy er varme for øjeblikket og tager i aften imod topholdet Aalborg i en yderst interessant kamp. 

Vestjyderne er i fin form og slog uden problemer Rødovre med 6-0 i "premieren" efter landsholdspausen og fulgte op med en sejr på hjemmebane over Odense. 

Aalborg spillede tre fornuftige kampe i sidste uge og fik syv point ud af kampene mod Herning, SønderjyskE og Herlev. 

Esbjerg er med i kampen om andenpladsen, mens Aalborg leder efter helt optimal form frem mod slutspillet. 

- Vi mener selv, at vi har et stærkt hold med bredde og mange dygtige spillere. Vi har arbejdet på at forbedre præstationerne. Det kunne resultaterne antyde er lykkedes og vi arbejder konstant på at forbedre os yderligere. Nu er Aalborg næste pejlemærke, forklarer Energy-assistent Erik Munk Petersen til klubbens hjemmeside. 

- Det har hjulpet os, at få folk tilbage, for skaderne sled på truppen. Gordie Ballhorn og Philip Larsen har begge været ude i længere tid, men generelt synes jeg vi har en god back-linje. Med seks eller syv kampklare backer har vi et godt fundament, som vi bygger spillet op ud fra. Nu har vi fire kæder til at udfordre Aalborg, så det bliver spændende, lyder det.

Naturligvis er der respekt for aftenens modstander. 

- Vi møder et erfarent og rutineret Aalborg-mandskab. De er generelt stabile i præstationerne og er en farlig modstander. ”Pirates” har vundet meget og er rigtigt dygtige til at lægge et stort og tungt pres på modstanderne langt fremme på banen. Det skal vi kunne håndtere, tilføjer han.

Senest Aalborg var på besøg i Esbjerg, vandt nordjyderne med sikre 6-2 uden at blinke. Men det var i den periode, hvor Esbjerg havde rigtig mange skader og lige netop den aften virkede det til, at Esbjerg-spillerne var løbet helt tør for kræfter. 

Sådan bliver det næppe i aften, hvor Aalborg virkelig skal spille op til sit bedre for at slå Esbjerg. 

Træner Jens Nielsen leder med sikkerhed efter en god indgang til slutspillet, og den kan begynde i dag, hvis Aalborg kan holde et aggressivt og stærkt spillende Esbjerg-hold væk.

Historikken: Aalborg har faktisk haft det godt med Esbjerg i indeværende sæson, hvor et nederlag er blevet afløst af fire rene sejre. Så det er Esbjerg, der har revanche til gode. 

Det forventer vi: Tæt, hård fight, næsten som i slutspillet. En kamp, der sagtens kan gå i overtid.

Hold øje med: Nye spillere på begge hold: Hvordan er Ludwig Stenlund (Esbjerg) kommet ind på holdet og hvad med de to backer, Jalonen og Sherbinin hos Aalborg?

Hold øje med: En spændende målmandsduel har vi også mellem Seldrup og Sørensen. De to målmænd var sammen på sidste landsholdstur i Frankrig. 

Metalligaen.tv: Søren Kaster er på plads til at guide dig igennem de 60 minutter i Esbjerg. 

Skader/karantæner: Arturs Salija og Victor Sand var ikke med hos Esbjerg mod Odense, mens Aalborg i Herlev manglede Lasse Bo Knudsen og Julian Jakobsen. Heller ikke Magnus Boesen eller Mads Frederiksen var med på holdet.  


OPTAKT: Herning Blue Fox-Frederikshavn White Hawks GOALSHOW: Se målene fra SønderjyskE-Rungsted