Kampstart 19:00 i Kvik Hockey Arena

Det bliver enten en pligtsejr eller en artig overraskelse, når Herning og Frederikshavn tørner sammen i aften.

Hjemmeholdet er på pointjagt i kampen om andenpladsen, mens gæsterne forsøger at komme forbi Rødovre i kampen om den ottende plads i slutspillet, som definitivt nu står mellem to hold.

Herning har altså hjemmebanen i aften og læg dertil, at efterhånden er noget længe siden, at White Hawks har vundet i Kvik Hockey Arena.

Men glem dog ikke, at Frederikshavn tidligere på sæsonen har været meget tæt ved at vinde over Herning. To af de tidlige kampe i sæsonen havde Frederikshavn som førerhold dybt inde i kampen - den ene endda til et sekund før tid!

- Vi spillede en god kamp mod Aalborg, hvor vi i hvert fald i store perioder havde det udtryk, vi gerne ville have. Det udtryk havde vi også fra start mod Rødovre, hvor vi scorede i det første minut og vandt første periode 3-0, sagde Herning-assistent Lars Ivarsson til Sport Herning efter Blue Fox-kampen søndag mod Rødovre.

Frederikshavn spillede til gengæld skidt fredag aften mod SønderjyskE, hvor en række kæmpe fejl i defensiven kostede et nederlag på hele 1-6. At se målene fra den kamp var og er en ren kavalkade af dårlig opdækning over hele banen, med lavpunktet, at SønderjyskE nærmest var to mod nul i undertal.

Det forventer vi: Derfor må vi påregne et Frederikshavn-hold, der kommer til at stille sig langt tilbage og forsvare og prøver at undgå fejl. Det ligger til en hjemmesejr, for Herning ligner et hold, der godt kan bryde igennem en mur som Frederikshavns. Hjemmeholdet er stor favorit.

Hold øje med: Mathias From bliver en af dem, der skal trevle et tæt modstanderforsvar op. Hos Frederikshavn mangler vi at se noget Todd Winder. Han er forsvundet en smule på det seneste.

Metalligaen.tv: Michael Damsted er på plads i Kvik Hockey Arena og guider dig gennem de 60 minutter.

Skader/karantæner: Herning har Andris Dzerins ude med karantæne og Patrick Madsen er stadig ude med en skade. Desuden var Mathias Bau heller ikke med søndag. Frederikshavn manglede Tadeas Galansky og Nikolaj Kristensen mod SønderjyskE.

Historikken: Herning har vundet de fire hidtidige opgør i de indbyrdes kampe: Den har heddet 6-3, 4-3, 1-0 og 8-3 i Herning-favør. De to hold mødes i øvrigt om fem dage igen.

TO SPILLEDAGES KARANTÆNE TIL MALTE SETKOV, Rungsted Seier Capital OPTAKT: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates