Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Det bliver med sikkerhed dramatisk og mon ikke 4000 tilskuere eller noget, der ligner, igen kommer til Granly Hockey Arena for at se kamp fire i den her semifinaleserie, som er rasende spændende og har resulteret i tre udesejre. 

Esbjerg blev nærmest kørt ud af egen is i den anden kamp hjemme mod Aalborg, hvor vestjyderne mirakuløst fik trukket kampen ud i overtid.

Derfor var det i den grad overraskende, at vestjyderne et par dage senere tog til Aalborg og vandt 7-4, ikke mindst via en formidabel præstation af Grayson Downing. Når han er i topform - og det har han vel egentlig ikke været længe - er han af Metal Ligaens mest kreative spillere, hvilket han viste og beviste med sit hattrick i Sparekassen Danmark Isarena. 

- Vi har overordnet set spillet godt i serien mod Aalborg. Men også lidt som i kvartfinalerne mod Odense. En god kamp har afløst en mindre god kamp. Vi vandt kamp 1 deroppe, måtte se os slået hjemme fredag, men slog tilbage med en god kamp deroppe søndag og fører serien, vurderer cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det lykkedes os at flytte fødderne og bevæge os godt rundt på isen i kamp 3. Vi holdt fokus, bevarede koncentrationen og lod os ikke lulle i søvn. Vi vandt initiativet i kampen, de slog tilbage, men vi holdt hovedet koldt og blev ved at skabe chancer uden at overlade for meget til dem, siger han i klubbens kampoptakt. 

Aalborg Pirates har ligesom Esbjerg været nærmest umulige at forudse i det her slutspil. 

Der har ikke været meget stabililtet over Julian Jakobsen og co. gennem kvart- og semifinaler. I aften skal Aalborg finde takterne fra kamp fem mod Rødovre og kamp to i Esbjerg, hvis gæsterne skal lægges under det nødvendige pres. 

Spændende om Aalborg kan rejse sig igen efter 4-7'eren i søndags, og måske træner Jens Nielsen finder lejlighed til at ryste lidt rundt på mandskabet for at drille Jason Jaspers i den anden boks?

Skader/karantæner: Esbjerg havde Grayson Downing med tilbage søndag, mens Aalborg manglede Jimi Jalonen og Calder Brooks. 

Metalligaen.tv: Har Michael Damsted på plads i aften i Granly Hockey Arena for at guide dig gennem de 60 minutter.

Det forventer vi: Et Aalborg-hold, der vil forsøge at erobre initiativet tilbage efter den dårlige eftermiddag i søndags. Spørgsmålet er, om Aalborg er stærke nok til at rejse igen.

Hold øje med: Naturligvis Grayson Downing, der bliver et kæmpe tilsæt hos Esbjerg, hvis han fortsætter i formen fra søndag. Hos Aalborg er det P-O Morin, der skal være en drivkraft i det offenisve. 

Historikken: Aalborg vandt "5-1 kampe" i grundserien, mens Esbjerg fører altså nu 2-1 i slutspilsserien. 

Statistikken: 14-11 i målscore i Esbjerg-favør efter tre kampe. Der skal til at lukkes ned i begge forsvar. 

 

 


KRAG-CHRISTENSEN MATCHVINDER i endnu en vild kamp RETRO: Derfor blev Sergej i Danmark