Kampstart 15:00 i Bentax Isarena

Sikke en kanonkamp, tilskuerne i Aalborg har i vente i eftermiddag. 

Konfrontationerne mellem Aalborg og Esbjerg har været knaldhårde og fuld af fysisk og verbal rivalisering siden de to hold mødtes i en fantastisk semifinaleserie i sæsonen 2017/18. 

Dengang vandt Aalborg den syvende semifinalekamp på hjemmebane i en serie, der bød på fantastisk god ishockey og egentlig endte med at være den moralske finale i den sæson. 

Siden har kampene mellem to hold været ladet med spænding og noget af den uvenskab, som vi egentlig godt kan lide, og som gør kampene intense og gode, så længe det ikke går over stregen.

Esbjerg har med en altid hidsig og nordamerikansk spillestil også været gode til at drille Aalborg, og personligt gætter undertegnede på, at Aalborg helst undgår at møde vestjyderne før en eventuel finale i den her sæson.

Alt det er fremtidsmusik, men i eftermiddag er det en topkamp og en duel mellem nummer et og tre, de formentlig mange tilskuere i Bentax Isarena skal overvære.

JydskeVestkysten melder, at Travis Brown og Travis Walsh ikke er blevet klar til kamp, og det helt store spørgsmål er, om den "nedjusterede" Esbjerg-defensiv kan holde til ligaens bredeste og stærkeste offensiv fra Aalborg. 

Statistikken: Esbjerg var ikke mange minutter fra at tage point fra Aalborg senest i Bentax Isarena. I to hjemmekampe har Esbjerg taget fire point mod Aalborg. 

Historikken: Faktisk har Esbjerg - hvis man tager sidste sæson med - vundet to af de tre seneste indbyrdes kampe i Bentax Isarena. Vestjyderne frygter ikke kulissen i Aalborg. 

Det forventer vi: At Aalborg kommer med stor revanchelyst efter nederlaget i Rødovre fredag aften. Det bliver svært for Esbjerg at holde trit med kun fem-seks backer i spil, og Pirates er favorit til at vinde på hjemmebane igen-igen.  

Hold øje med: Matt Pistilli er og bliver en nøglespiller for Esbjerg. Tre assister fredag aften mod Rungsted. Hos Aalborg plejer Julian Jakobsen at tænde til, når det gælder de store kampe. Måske i eftermiddag?

Skader/karantæner: Aalborg var uden Marcus Pedersen, Thomas Spelling og Jonas Jakobsen fredag i Rødovre. Esbjerg uden backerne Walsh og Brown. Også Kasper Krog og Jonas Torbensen ude, mens Niklas Andersen muligvis melder sig klar igen i dag. 


Frederikshavn sænkede Odense uden problemer OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE