Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Sikke en åbning vi fik på serien tirsdag aften. Esbjerg på nippet til at hive sejren hjem, Aalborg med tre lynscoringer og så altså alligevel tæt på et Esbjerg-comeback i slutfasen, hvor det var nervøst foran George Sørensen.

Nu er det for første gang i sæsonen Esbjergs tur til at slå tilbage mod Aalborg, og det er yderst interessant, hvor meget slagkraft, Esbjerg kommer ud med i aften, hvor TV2 SPORT sender direkte fra det vestjyske ishockeymekka.

Tallene viste nemlig, at Aalborg havde langt det meste initiativ og havde pucken mest tirsdag aften, og der er ingen tvivl om, at Esbjerg gerne vil tættere på nordjyderne i de statistikker i aften. Det bliver formentlig et aggressivt, offensivt Esbjerg-hold vi får at se i aften, for Energys styrke i forhold til Aalborg er den fysiske power.

Og i Esbjerg-lejren var Sune Hjulmand også stadig optimist trods nederlaget.

- Det var en fed kamp at spille, fordi der er så meget kvalitet på begge hold, og fordi begge hold vil spille offensiv ishockey. Det var ikke som at spille mod Frederikshavn, hvor vi stod over for en kiste med 1000 hængelåse, siger han til JydskeVestkysten før dagens kamp. 

Både Hjulmand og Felix Scheel påpeger overfor avisen, at de fatale 20 sekunder i tredje periode naturligvis blev afgørende. Her scorede et kynisk Aalborg-mandskab tre mål, og det er naturligvis ikke noget, der sker hver dag.

- Jeg fornemmer, at vi måske fik kørt dem lidt trætte, som kampen skred frem, og det skal vi forsøge at arbejde videre med, lød status fra Julian Jakobsen, Aalborg-kaptajn i Nordjyske. 

Skader/karantæner: Vi har fået endnu en x-faktor med ind i serien, eftersom Charles Corcoran udgik af kampen i Aalborg og ifølge JydskeVestkysten kan han være færdig for sæsonen. Esbjerg manglede desuden Jannik Christensen. Aalborg havde Josh MacDonald tilbage, men Mikkel Højberg var ude. 

Det forventer vi: At Esbjerg vil forsøge at tage initiativet med højt presspil lige fra start, som det var tilfældet mod Frederikshavn. Og med Aalborgs offensive tilgang til spillet skal det nok blive underholdende. 

Historikken: Endelig lykkedes det for Aalborg at bryde forbandelsen efter syv nederlag. Spændende, om det mentale kick har indflydelse på kampen i dag. 

Statistikken: Shawn O'Donnell var markant tirsdag aften. To scoringer på fire skud, over 20 minutters istid og +1 i plus/minus-statistikken. En enkelt assist til Kirill Kabanov, der var Aalborgs mest benyttede angriber tirsdag aften.

Hold øje med: Spændende målmandsduel i aften: Vælger Jason Jaspers at rokere igen som i semifinalen eller fortsætter Lillie? Og får Esbjerg fat i George Sørensen i Aalborg-buret. 


OPTAKT: SønderjyskE-Rungsted Seier Capital Svenske klubber er lune på Cam Brace