Kampstart 13:30 i Granly Hockey Arena

For anden søndag på stribe tørner Esbjerg Energy og Aalborg Pirates sammen i Metal Ligaen. 

Senest blev det 5-4 til vestjyderne over nordjyderne i en medrivende kamp, og det skal blive yderst interessant, om det kan blive lige så spændende i en ny søndagskamp, der har faceoff allerede 13:30 i Granly Hockey Arena.

- Det var et stærkt Aalborg-hold som vi besejrede sidste søndag, og det vil de også være når vi igen møder dem på søndag. Det lykkedes os at forbedre flere elementer i spillet i forhold til de foregående kampe, så vi fandt en vej til sejr mod Aalborg. Det vil vi gerne gentage, mens de sikkert gerne ændre det på søndag, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers. 

Vestjyderne spillede en god kamp i Odense fredag aften, hvor et par defensive svigt dog kostede et par fynske mål. Men powerplayspillet fungerede godt og gennemgående stod Esbjerg fornuftigt i egen zone. 

Det kommer også til at være nøglemomentet i eftermiddag, hvor Aalborgs angrebsmaskine kommer på besøg.

Den blev stoppet effektivt af SønderjyskE i fredags - på trods af en aalborgensisk 2-0-føring tabte Pirates 2-3 og der er næppe tvivl om, at Aalborg kommer med 120 i timen for at vasket fredagen væk.

Det forventer vi: Og dermed er vi altså også et sted, hvor vi kan forvente en helt åben og dramatisk kamp - som næsten altid, når Esbjerg og Aalborg tørner sammen. Det skal nok blive underholdende. 

Hold øje med: Felix Scheel lå på lur i Odense og scorede to gange. Store målscorerkvaliteter der. Hos Aalborg var Emil Marcussen tilbage i angrebet fredag aften og er klar til kampen om at komme ind i de fire kæder hos nordjyderne. 

Skader/karantæner: Begge hold har aktører i U20-VM-truppen. Esbjerg havde derudover Andreas Grundtvig ude mod Odense, mens Aalborg manglede Johan Skinnars og George Sørensen.

De indbyrdes kampe: Første match vandt Aalborg 5-4 efter straffeslag og tog derefter til Vestjylland og vandt 6-0. Seneste match blev altså 5-4 til Energy for en uge siden.

Statistikken: Vildt jævnt formbarometer over de seneste fem kampe: Esbjerg står med seks point helt nederst, mens SønderjyskE står øverst med ni point. Midt i det hele Aalborg med otte point. 


5-0: Første shutout til Esbjerg i sæsonen Sørensen forlænger med Aalborg frem til 2023