Kampstart 15:00 i Granly Hockey Arena

Det er ikke længe siden, Esbjerg og Frederikshavn senest tørnede sammen i det, vi her på sitet betegnede som en "herrefight". Den vandt nordjyderne med 4-3 efter straffeslag. 

Alligevel er det Esbjerg, der står som en slags favorit i eftermiddag, for de nylige fredagsbegivenheder viste et Frederikshavn-mandskab, der slet ikke dukkede op i Rødovre, mens et ganske solidt spillende Esbjerg-hold vandt 3-2 i Rungsted.

Dermed blev eftermiddagens kamp endnu vigtigere, eftersom Esbjerg nu virkelig er på jagt efter fjerdepladsen og SønderjyskE, mens Frederikshavn blev truet en smule mere af Rødovre, om end 11 point stadig er et lunt forspring i kampen om ottendepladsen.

Frederikshavns hjemmeside med følgende ord før kampen: 

- Jesper Jensen, Jonas Jakobsen og desværre også Christopher Frederiksen var ikke med i Rødovre, og det blev et problem. De to førstnævnte har man vænnet sig til at undvære, da de har siddet ude i en længere periode, men Frederiksens fravær var uventet. Årsagen kendes ikke herfra, men håbet går da på, at høgetopscoreren igen er med søndag, lyder det.

Ganske opsigtsvækkende gik White Hawks-træner Pelle Hånberg selv ind og tog interviewet efter kampen i Rødovre og undskyldte for den elendige indsats. 

- Jeg skal forberede holdet bedre. Spillerne var ikke klar, og det var mit ansvar som træner, sagde han bundærligt. 

Esbjerg Energy-træner Jason Jaspers:

- Vi har haft udfordringer mod Frederikshavn i denne sæson. Men det gælder de fleste hold nederst i tabellen. Det vil vi gerne ændre på og et skridt kunne være en sejr over ”White Hawks” søndag, siger han i klubbens kampoptakt.

Det forventer vi: At Esbjerg forsøger at lægge pres på Frederikshavn og udnytte et måske sårbart White Hawks-hold efter nederlaget i Rødovre. Hjemmeholdet ligner en favorit. 

Historikken: Dog kan Frederikshavn glæde sig over at møde en af yndlingsmodstanderne i denne sæsons grundspil. De første to opgør vandt Frederikshavn 2-1 og 2-1 efter overtid. Derefter vandt Esbjerg 4-1, men siden tog Frederikshavn over med 3-1 og 4-3 hjemme. Den sidste efter straffeslag. 

Statistikken: Esbjerg er treer på formbarometeret med 10 point, mens Frederikshavn for de seneste fem kampe står med fire point.

Skader/karantæner: Frederikshavn senest uden Jesper Jensen, Jonas Jakobsen og Christopher Frederiksen, mens Esbjerg i Rungsted stillede uden Jannik Christensen, Mikkel Rask, Rasmus Bjerrum og Grayson Downing. 

Hold øje med: Mon ikke Philip Larsen har ønske om at levere en storkamp på hjemmebane søndag eftermiddag? Frederikshavns defensiv med en mand som Mads Iversen med mange minutter skal være klar i Granly Hockey Arena, hvis det skal blive til point. 


Esbjerg forlængede sejrsstimen med 3-2 over Frederikshavn OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE