Kampstart 17:00 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles ligger efterhånden ganske lunt på sjettepladsen, og der er ingen tvivl om, at ørnene vil gøre alt for at holde sig på den placering og dermed undgå muligheden/risikoen for en match mod ørnene "onde slutspilsånd" fra Aalborg, der har holdt Eagles totalt fra fadet i de seneste sæsoners kvartfinaler. 

Med otte kampe tilbage har Herlev seks point ned til Rungsted og har bestemt mulighed for at øge forspringet, når det i eftermiddag gælder matchen mod SønderjyskE.

Fredag aften leverede et afklaret og disciplineret Herlev-hold en flot sejr i Frøs Arena, hvor det blev til 4-3 over netop SønderjyskE, så Herlev har momentum i de to holds indbyrdes opgør.

Der var scoringer fra tre af fire kæder hos Herlev, der på den måde har tillagt et nyt aspekt til produktionen i forhold til de seneste sæsoner, hvor førstekæden i store træk har været den toneangivende offensive kraft. 

Der er fin bredde på Herlev-mandskabet, når alle spillere er klar. I dag møder Herlev "et såret dyr" i form af et SønderjyskE-mandskab, der pludselig er kommet i problemer i forhold til at holde hjemmebaneretten i kvartfinalen. Esbjerg er i den grad på lur efter fjerdepladsen, SønderjyskE's forspring er blot på fire point.

Så for SønderjyskE er det også en yderst vigtig kamp i forstaden i eftermiddag og det var også en tydelig skuffet Patrick Galbraith, der talte efter kampen i Herlev.

- Vi mangler noget mellem ørerne. Vi skal spille ishockey som ishockey skal spilles. Efter vores eget koncept. Vi spiller jo ikke nogen dårlig kamp, men laver de samme ting kamp efter kamp. Vi mangler noget mellem ørerne, sagde en ærgerlig SønderjyskE-målmand, der var tydeligt frustreret efter nederlaget. 

Det forventer vi: Derfor har Galbraith og træner Simioni formentlig fortalt holdkammeraterne, at der er fuld koncentration på i eftermiddag. Hvis sønderjyderne kan holde trit med et formentlig hyper-tændt Herlev-hold i begyndelsen af kampen, så ligner det endnu en tæt affære. 

Historikken: Fredagens kamp mellem SønderjyskE og Herlev var den femte i sæsonen mellem de to hold. Ingen af kampene er gået i overtid, Herlev fører nu 3-2 i "serien" mellem de to mandskaber. 

Statistikken: SønderjyskE's svenske kaptajn Villiam Haag var inde på samtlige Herlev-mål fredag aften og stod med -4. Tre Herlev-spillere, Åhstrøm, Alasaari og Popovic, endte på +3 for gæsterne i Vojens i fredags.

Hold øje med: Victor Cubars spiller sin bedste sæson i karrieren og scorede to gange fredag, hvor SønderjyskE's Desjardins var en af dem, der svarede igen for hjemmeholdet. 

Skader/karantæner: SønderjyskE var fredag uden Steffen Frank, Nicolaj Henriksen, Cam Spiro og Rasmus Lyø. Nikolaj Krag-Christensen udgik. Herlev var af sted uden Mikkel Skjellerup og Magnus Lykke Jonassen. 


OPTAKT: Esbjerg Energy-Frederikshavn WH HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-Odense