Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg Energy-spillerne kommer sultne ind til kampen mod Frederikhavn White Hawks i aften. Finalenederlaget mod SønderjyskE lørdag eftermiddag skal naturligvis revancheres, og Esbjerg er på jagt efter førstepladsen i grundserien. 

Træner Jason Jaspers om dagens kamp: 

- Frederikshavn er et godt hold, som af forskellige årsager har underpræsteret en smule. Jeg er sikker på, at deres fokus er rettet mod ”at komme tilbage på ret kurs” eller på sejrkurs. De ønsker at skabe en stabil stime af gode resultater, så man kan også sige, at de vil tilbage på sporet.

- Kampen i Rødovre sidste tirsdag fortæller os, at vi intet kan tage for givet. Vi er en del af Metal Ligaens  topstrid, og mange vil gerne slå os. Vi gjorde det ikke optimalt, så vi skal forbedre os på en del parametre. For alle kan slå alle i ligaen, siger han i klubbens kampoptakt. 

Frederikshavnerne må have brugt den lille pause til et ærligt forsøg på at rejse sig mentalt efter den gigantiske lussing mod Rungsted, hvor White Hawks lukkede hele ni mål ind. Hele 25 mål er der gået ind i de seneste fire kampe, så det er i den grad det defensive arbejde, nordjyderne formentlig har kigget på den seneste uge. 

Hold øje med: Esbjerg Energy skal have gang i Jordan Smotherman, der ikke gjorde sig væsentlig bemærket i weekenden. Hos Frederikshavn er der en spændende målmandsduel i gang mellem Seldrup og Larsson. Sidstnævnte fik en frygtelig start i klubben i det store nederlag mod Rungsted. 

Det forventer vi: At Esbjerg kommer piskende ud for at overrumple et Frederikshavn-hold, der alt andet lige må have fokus på "defensiven først" i aften for lige at komme i sving igen efter en uges pause.

Skader/karantæner: Felix Scheel og Jeppe Vinther spillede ikke for Esbjerg i weekenden, mens vi hos Frederikshavn skriver de næsten obligatoriske Bumagin og Shugg på skadeslisten.

Historikken: Frederikshavn vandt de to første opgør mod Esbjerg, men siden har vestjyderne taget revanche og står altså med to sejre i de seneste to matcher mod nordjyderne.

Statistikken: 16-17 minutter til Smotherman og Shawn O'Donnell i gennemsnit siden de kom til Esbjerg. Hos Frederikshavn hører både Niklas Pavel, Mike Hammond og Christopher Frederiksen til de spillere med flest minutter, siden de er kommet til. 


Esbjerg-kaptajn: Vi går efter førstepladsen i grundspillet MATT SALHANY er ny angriber hos SønderjyskE