Kampstart 19:30 i Granly Hockey Arena

Så er det nu.

Fire hold, hvis vi tæller grundspilsnieren Odense med, har allerede forladt arenaen for denne sæson 2020/21.

I aften er det sikkert og vist: Et femte mandskab skal sige farvel, og det bliver enten Esbjerg Energy eller Frederikshavn White Hawks, de to hold, der i aften mødes i ishockeyens ultimative showdown: Kamp syv i en bedst af syv-serie.

De to hold gjorde det samme for to år siden, da der senest var slutspil, og dengang vandt Frederikshavn med 4-1. Tilbage i 2017 var det Esbjerg, der med en slutspurt i slutfasen vendte 0-1 til 2-1. Begge gange i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn, i aften spiller vi altså i Esbjerg. 

Ganske pudsigt i øvrigt: Vinder Frederikshavn i aften, er semifinalekonstellationerne nøjagtig de samme som i 2019 i det seneste slutspil. Men det vil Esbjerg gøre alt for at hindre. Naturligvis.

- Hvad jeg skal gøre anderledes til den kommende kamp? Det er virkelig svært at sige, jeg kan godt flytte lidt rundt på kæderne, jeg kan vise spillerne noget video, hvor de kan se, hvor de kan gøre ondt på Frederikshavn, men vi har jo allerede gjort ondt på dem.

- Vi har stort set gjort alt rigtigt, men vi har bare ikke scoret mål nok, og så har de scoret mål på ingen chancer. Det er vigtigt, at vi skaber chancerne, men jeg kan jo ikke vise spillerne, hvordan de skal score målene, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i dag til JydskeVestkysten op til kampen.

Jaspers har formentlig - og trods alt - udtænkt noget nyt op til kampen. Måske ikke en rokering i kæderne, men bare en lille justering i det taktiske oplæg, der kan drille Frederikshavn og måske overraske Jari Pasanen, den snu trænerræv i Frederikshavns boks.

Han har ikke lagt skjul på, at taktikken med at lade Esbjerg diktere spillet er helt bevidst fra White Hawks side, og med en gigantisk effektivitet i den anden ende har White Hawks altså holdt sig inde i serien.

Spørgsmålstegnene før i aften: Har Jaspers opfordret til lidt klogere afslutninger og måske et hyppigere brug af manden "inde foran mål" som ved Christian Wejses 2-2-scoring i tirsdags? Hvem vinder målmandsduellen? Lillie - vores bud på en målmand hos Esbjerg i aften - eller Larsson, der nok flagrer lidt, men har reddet Frederikshavn i flere kampe? Får Frederikshavn leveret mere tid i offensiv zone for at få luft i aften.

Frederikshavn havde blot 7:46 minutter i offensiv zone i kamp seks, sat op mod Esbjergs hele 22:15 minutter. Puckbesiddelsen i fem mod fem-spillet var 62-38 i procents i vestjydernes favør.

Kan White Hawks holde til et sådant pres i endnu en kamp i aften?

Hold øje med: Brady Shaw står med to mål, men -6 i plus/minus. Er det i aften Esbjerg-topscoreren fra grundspillet finder målet? Hos Frederikshavn er tre af syv mest pointstærke spillere i serien Mads Larsen, Ulander og Pavel - altså backer. Der kommer god power fra White Hawks' mest spillende backs.

Det forventer vi: Kampbilledet bliver formentlig det samme som i mange af de øvrige kampe. Esbjerg mest på puck, Frederikshavn på kontra. Esbjerg er favorit, men kamp syv er som altid totalt uforudsigelig.

Historikken: Vi drager igen paralleller til serien i 2019, hvor rækkefølgen af sejre har været nøjagtig den samme som i denne sæson. Får Esbjerg vendt den statistik med sejr i aften?

Skader/karantæner: Esbjerg Energy uden Cam Knight og Jannik Christensen i forsvaret i sidste match, hvor Frederikshavn manglede Bumagin, Seldrup - begge langtidsskadede - og Christian Mieritz. 

Statistikken: Mike Hammond har stadig sit første mål til gode i serien, mens Davis Vandane skyder og skyder for Esbjerg. Hele 10 gange i kamp seks. 

 


Esbjerg-Frederikshavn-serien i tal: Vandane har spillet mest, White Hawks har fire topscorere Jaspers: På et eller tidspunkt MÅ pucken hoppe vores vej