Kampstart 20:15 i Granly Hockey Arena

Både Esbjerg og Frederikshavn er kommet fra land med en sejr og nederlag - Esbjerg dog med nederlaget i overtid i Vojens og dermed et point ekstra i forhold til aftenens gæster. 

Kampens vigtighed? Jo, det gælder om at få en rigtig god start på sæsonen, og der er næppe tvivl om, at begge mandskaber også skæver til Metal Final 4 og muligheden for både deltagelse og hjemmebane i pokalturneringens slutspil. 

På den måde er det yderst værdifulde tre point, der er på spil i aften.

- Vi skal spille klogt, og vi skal spare på kræfterne. Det fortæller jeg mine spillere. Jeg vil ikke nødvendigvis rose en spiller for at score til 4-1, hvis han har taget en beslutning, der potentielt kunne være endt galt og kostet et mål i den anden ende. Jeg ved, at det er svært at holde spillerne tilbage, fordi de så gerne vil score og være kampafgørende, men vi skal alle sammen tænke på, hvad der tjener holdet bedst, og indimellem er det bedst at spille klogt og kedeligt, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i et større interview med JydskeVestkysten.

Esbjerg mangler stadig en brik på holdkortet i fraværet af den svenske back Jonatan Lemán som rejste hjem før sæsonstart, men har klaret sig ganske fornuftigt hidtil og leverede en fin indsats i Vojens fredag aften, hvor Energy-mandskabet måtte kæmpe hårdt i undertal i store dele af kampen.

Frederikshavn kommer fra 1-2 i Aalborg. Glimrende defensiv match af White Hawks, men først i slutfasen fik vendelboerne skabt offensivt tryk. Kommer der mere af den slags fra White Hawks i aften?

Skader/karantæner: Thomas Lillie stod ikke for Esbjerg fredag aften i Vojens og blev afløst af en glimrende Ricards Puce, mens Frederikshavn mistede Mads Larsen tidligt i kampen mod Aalborg. I forvejen var Aleksandr Bumagin og Mikkel Bertelsen ude for White Hawks.

Det forventer vi: At Frederikshavn kommer defensivt ud og spiller på omstillinger. Spændende, om Esbjergs kreativitet kan bryde frederikshavner-forsvaret ned. 

De indbyrdes kampe: Med en kvartfinaleserie over syv kampe i sidste sæson mødtes Esbjerg og Frederikshavn hele 13 gange i fjor. Syv sejre til Esbjerg, seks sejre til Frederikshavn. Fem gange var det etmåls-kampe.

Hold øje med: Kyle Kerbashian spillede godt i Vojens i fredags og ligner en stærk signing for Esbjerg. Hos Frederikshavn har Radim Piroutek imponeret stærkt i de to første kampe. 

Statistikken: Søren Nielsen og Lucas Andersen er begge kommet godt fra start. Både Nielsen og Andersen står med tre point efter to kampe og virker til at være mere direkte i spillet end tidligere. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles Tenniscifre i Odense: Rødovre sendt hjem med en ordentlig lussing