Kampstart 20:30 i Granly Hockey Arena

Den gode gamle jyske klassiker er på programmet i aften.

Både på TV2 Sport og ikke mindst i Granly Hockey Arena, hvor der er sen kampstart til matchen mellem Esbjerg og Herning, der byder på to hold, der begge vil med op for at spille om top fire-placeringerne. 

Lige nu ligger Esbjerg bedst til i den henseende, mens Herning aser og maser for at banke på til de gode placeringer før kvartfinalen. Den katastrofale start koster stadig på Hernings samlede konto, men midtjyderne har spillet godt og ikke mindst solidt på det seneste, og troen på både scoringer og sejr - der totalt manglede i de første kampe af sæsonen - har for alvor sat sig fast hos Blue Fox-spillerne.

Esbjerg har rullet mere "op og ned" i løbet af sæsonen. Så meget, at JydskeVestkysten har spurgt træner Mark Pederson, om vejen fører opad eller nedad i denne sæsons grundspil.

- Jeg synes, der er en slags mønster i, at hvis vi kommer godt i gang, spiller vi godt hele kampen, hvis vi kommer skidt i gang, tager vi det med og får problemer. Det er noget, vi snakker om. At vi ikke skal lade os påvirke af modgang, fordi kampene er så tætte, at de ikke er tabt på to-tre dårligt skift eller en dårlig periode, siger Energy-træneren til avisen. 

Historikken: De to første kampe i sæsonen faldt ud til Esbjergs fordel, mens den seneste match gik Hernings vej. Endda med sikre 6-2 på en dag, hvor Esbjerg ikke rigtig mødte op. 

Statistikken: Hernings Lasse Lassen er stille og roligt katapulteret opad på topscorerlisten. Lassen står nu med 27 point i 27 kampe (15+12) og banker på til top 20 i pointligaen. Hos Esbjerg er Niklas Andersen bedst scorende mand med 25 point (7+18) lige foran Matt Pistilli.

Skader/karantæner: Herning mangler Morten Poulsen og muligvis også Peter Eg Larsen, mens Esbjerg senest manglede Travis Walsh, Grayson Downing, Kasper Krog og Jonas Torbensen.

Hold øje med: Veteranen Sune Hjulmand stod for kreative indslag, da Esbjerg senest slog Odense. Han lavede assister til både 1-0 og 2-0. Hos Herning spiller den bomstærke back Reid O'Neill en stor og fysisk rolle i defensiven, som efterhånden stemmer hos Blue Fox.

Det forventer vi: Esbjerg kommer til at skulle dirke Herning op fra midten og fremad, og det bliver vanskeligt. Det kunne godt ligne en tæt kamp, der ender med uafgjort - eller en smal sejr til et af holdene. Herfra sæter vi pengene på Herning. 


TV2 SPORT KLAR med jysk klassiker i aften Anthony Nigro stopper i SønderjyskE