Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

De håber, det kommer til at syde, boble og koge i Granly Hockey Arena i Esbjerg i aften.

Sådan skriver hjemmeklubbens på sin Instagram-konto, og hvorfor ikke?

Energy tabte godt nok 1-7 i Aalborg fredag aften, men forinden slog esbjergenserne altså rivalerne fra SønderjyskE med 6-2 på hjemmebane og har gennemgående været inde i en fremragende rytme på det seneste. Cam Brown har været det helt perfekte tilsæt, og han har tilsyneladende lige givet ”det lille ekstra” til Energy-mandskabet, der har været stærkt kørende siden den klejne Brown – altså lige bortset fra 1-7-nederlaget i Aalborg.

Herning er tæt på fuldtallig, og i den opstilling lykkedes det at vende 0-5 i Rødovre onsdag til en 3-0-sejr over Rungsted fredag, hvor Joachim Linnet blev dobbelt målscorer.

Han gjorde følgende status efter kampen og ”Herning på det seneste”, da han talte med Sport Herning efter strabadserne.

- I den periode, hvor vi havde mange skader, arbejdede vi virkelig hårdt for hinanden, men det er lidt som om, at efter vi har fået spillere tilbage igen, har folk ligesom taget et skøjtetag mindre, og det koster bare. Det er vigtigt, at vi rammer samme mentalitet nu, hvor vi står med fire gode kæder igen. Og selvom vi har fire gode kæder, der alle kan producere og spille god hockey, så skal vi holde os til gameplanen og løse vores forsvarsopgaver. Ellers går det bare ligesom i Rødovre, lød det fra Linnet.

Altså en ”Linnet’sk” advarselssignal til ham selv og holdkammeraterne. Der er ingen lette kampe i Metal Ligaen.

Skader/karantæner: Herning undværer pt. blot Mathias Bau, mens Esbjerg senest måtte spille uden Philip Larsen, Jannik Christensen, Jeff King og Tuomas Vartiainen.

Det forventer vi: En tæt, hård match, der må være helt åben. Et næsten fuldtalligt Herning med fire angrebskæder, der kan lægge pres på en smal Esbjerg-defensiven giver en minimal favoritværdighed til gæsterne.

Historikken: Omvendt har Esbjerg altså virkelig haft krammet på Herning på hjemmebane med to 4-0-sejre i Granly Hockey Arena. I Herning har midtjyderne til gengæld vundet: 4-1 og 5-4 i overtiden.

Statistikken: Esbjerg står med 11 point i formbarometeret, mens Herning har otte pinde i de seneste fem kampe.

Hold øje med: Travis Brown var stærk i offensiven, da Esbjerg vandt 6-2 over SønderjyskE i sidste uge. Herning havde altså bidrag fra en giftig Joachim Linnet i den seneste 3-0-sejr over Rungsted. 


FIRE SPILLEDAGES KARANTÆNE til Gordon Ballhorn, Herning Blue Fox VIDEO: BRETT THOMPSON efter Rungsted-Frederikshavn